logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stabilizator magnetyczny – analiza schematu, zasada działania, brakujące elementy

Crus11 09 Cze 2015 16:57 2454 7
REKLAMA
  • #1 14757832
    Crus11
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam. Szukałem w internecie schematu stabilizatora magnetycznego i znalazłem tylko to: https://obrazki.elektroda.pl/8043648000_1384701156.jpg
    Wie ktoś może jaka to książka, lub czy mógłby ktoś opisać jak ten stabilizator działa? Bardzo mi na tym zależy. Mój profesor powiedział, że na tym pierwszym schemacie brakuje pewnych rzeczy, jak to nazwał: "dwóch lub czterech kropeczek", jednak nie za bardzo wiem o co mu chodziło. Z góry dziękuję za pomoc panowie i jeszcze raz o nią gorąco proszę! Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 14757866
    mercedeselektroda
    Poziom 12  
    Ocena: 43
    Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o... ;-)
    Ja bym jemu nastawial kropek, hihi :-D
    Stabilizator magnetyczny – analiza schematu, zasada działania, brakujące elementy
  • REKLAMA
  • #3 14757888
    Crus11
    Poziom 8  
    A wytłumaczyłbyś kolego jak ten schemat działa? Dziękuję i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 14758054
    Crus11
    Poziom 8  
    Dziękuję bardzo, a czy można znaleźć w internecie gdzieś wytłumaczenie jak ten stabilizator działa?
  • #7 14758206
    Crus11
    Poziom 8  
    Dziękuję panowie, mam nadzieję, że to mi pomoże :)
  • #8 14760289
    Crus11
    Poziom 8  
    Mam jeszcze jedną prośbę, mógłby mnie ktoś pokierować gdzie postawić te kropki i w jakim kierunku? Bo chyba się nieco pogubiłem, a nie chcę zrobić źle...

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat schematu stabilizatora magnetycznego. Użytkownik poszukiwał informacji na temat działania stabilizatora oraz wyjaśnienia dotyczącego "kropek" wskazanych przez profesora, które odnoszą się do kierunków nawinięcia transformatorów. Otrzymał link do artykułu wyjaśniającego działanie stabilizatora oraz prośby o dalsze wskazówki dotyczące umiejscowienia kropek na schemacie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA