logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HTC Desire 610 - Ekran nie wyświetla obrazu po wymianie digitizera

Michoo02 16 Cze 2015 12:36 4035 6
REKLAMA
  • #1 14775561
    Michoo02
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam.
    Mój problem dotyczy sprzętu HTC Desire 610. Mianowicie poszedł w nim digitizer zdecydowałem się na wymianę na podróbkę. Rozebrałem go rozkleiłem dotyk od korpusu zmieniłem dotyk poskładałem i śmigał przez rok aż miło. Pewnego dnia zaczął raz reagować na dotyk raz nie więc postanowiłem sprawdzić co się z nim dzieje i pomyślałem że może gniazdo nie siedzi jak powinno wiadomo upadki kurz itd.
    Po rozebraniu go i złożeniu telefon się uruchamia słychać dźwięki itd. ale ekran nic nie wyświetla tylko przez chwilę widać podświetlenie. Później ciągle czarny.

Dostałem do naprawienia kiedyś taki sam model telefonu z tym samym problemem i pamiętając moją przygodę z moim modelem obchodziłem się z nim jak z jajkiem i mimo tego skończył tak samo jak jego poprzednik z taką różnicą że tam nawet się podświetlanie nie włączało.

Znalazłem na forum to: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2442949.html

I nie wiem czy uwaliłem 2 razy ekran i za pierwszym razem miałem farta coś źle zrobiłem? Dodam tylko że przed rozebraniem telefonu oba wyświetlacze śmigały po złożeniu ciemność.
  • REKLAMA
  • #2 14775608
    ksmalcuga
    Poziom 21  
    Ocena: 134
    Wyświetlacze orginały czy podróby?

Wybacz nie doczytałem, możliwe że to przez podróby się tak dzieje.
  • REKLAMA
  • #3 14776960
    Michoo02
    Poziom 12  
    Oba wyświetlacze oryginalne z pierwszego montażu ja tylko digitizery zmieniałem.
    Za pierwszym razem wszystko było ok więc nie obstawiałbym za tym.
  • #4 14780702
    rtvkce
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Pewnie wysiadło Ci podświetlenie LCD, sprawdź cewki.
  • REKLAMA
  • #5 14780724
    Michoo02
    Poziom 12  
    Podświetlenie działa LCD lecz nie wyświetla nic w tym problem. Przy włączeniu tel robi się jaśniejszy i po chwili ciemnieje ale nic nie wyświetla po czym słychać dźwięk uruchomienia się telefonu.
  • REKLAMA
  • #6 14811718
    Kruscher
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam. Czy filtry w płycie są całe? Z reguły przy wypinaniu taśmy można ukruszyć filtr i nic się nie wyświetla...
  • #7 14818318
    Michoo02
    Poziom 12  
    Taśmę wypinam i wpinam ze szczególną ostrożnością przyglądałem się też filtrom i nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem HTC Desire 610, który przestał wyświetlać obraz po wymianie digitizera na podróbkę. Po roku użytkowania digitizer zaczął działać niestabilnie, a po rozebraniu telefonu ekran nie wyświetla obrazu, mimo że podświetlenie działa. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie podświetlenia LCD oraz filtrów na płycie głównej, które mogą być uszkodzone podczas wypinania taśmy. Użytkownik potwierdza, że taśmę wypinał ostrożnie i nie zauważył uszkodzeń filtrów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA