logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 32PDL7906K - [NetTV] brak połączenia z YT

pulpetzdechl 16 Cze 2015 15:10 1146 6
REKLAMA
  • #1 14776055
    pulpetzdechl
    Poziom 10  
    Ocena: 29
    hej
    Posiadam Telewizor LED Smart 32PDL7906K
    Od paru dni mam problem aby połączyć się z youtubem na NetTV.
    Gdy z poziomu NetTV klikam na aplikację youtube przenosi mnie do logowania na yt.
    Uruchamian logowanie, wyskakuje komunikat, żeby uruchomić youtube.com/activate i wpisać kod.
    Wykonuje to, wyskakuje komunikat ,ze yt autoryzowany, uruchamian aplikację YT jeszcze raz i ...
    na nowo prosi o zalogowanie.
    Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14782168
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5354
    Zresetuj tv i zobacz ponownie.
    Wgrać nowsze oprogramowanie do tv (jeśli jest dostępne).

Jeśli to nie pomoże, to na tą chwilę nic więcej nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 14792786
    pulpetzdechl
    Poziom 10  
    Wgrałem nowsze oprogramowanie.
    Wszedłem w SmartTV.
    Uruchomiłem aplikację YouTube.
    Zalogowałem się do tejże aplikacji.
    Wyskoczył komunikat, że aplikacja autoryzowana.
    A i tak nie mogę obejrzeć żadnego filmu...
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14793602
    KOCUREK1970
    @pulpetzdechl
    Ostatnimi czasy YT ciągle coś kombinuje ze swoim serwisem - a producenci tv niechętnie na to reagują - po prostu nie mają ochoty "reanimować" starego trupa (dla producenta tv, roczny telewizor to już trup) - oczywiście, jak kupisz nowy tv ze sklepu, to YT będzie działać.

Taką informację dostał inny user, który miał podobny problem ze swoim Panasonic-kiem z 2014 roku - dostał info z serwisu, że może sobie kupić nowy tv - do starego nic już nie poprawią z YT.

Remedium - kupić Android dongle tv i mieć "ich" w ...

Możesz jeszcze zresetować tv - jeśli i po tym zabiegu nic to nie zmieni, to patrz jak wyżej.
  • REKLAMA
  • #5 14811200
    pulpetzdechl
    Poziom 10  
    Jeżeli podłącze taki Android dongle tv do telewizora to ekran smart tv bedzie taki jaki mam czy inny ?
  • Pomocny post
    #6 14811960
    KOCUREK1970
    Ekran będzie taki, jak wyświetli ten "paluch" - aplikacje, programy i reszta, będą takie, jakie zawiera ten "paluch".
  • #7 14816307
    pulpetzdechl
    Poziom 10  
    youtube juz dziala :):):)
    widocznie trwały prace konserwacyjne

temat mozna zamknac

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z połączeniem telewizora Philips 32PDL7906K z aplikacją YouTube na platformie NetTV. Po próbie logowania, mimo autoryzacji, aplikacja ponownie wymagała logowania. Użytkownicy sugerowali zresetowanie telewizora oraz aktualizację oprogramowania. Po zainstalowaniu nowszej wersji oprogramowania problem nadal występował. Wskazano, że YouTube może mieć problemy z kompatybilnością ze starszymi modelami telewizorów, co może wymagać zakupu nowego urządzenia lub użycia dongla Android. Ostatecznie, po pewnym czasie, użytkownik poinformował, że aplikacja YouTube zaczęła działać, co mogło być spowodowane pracami konserwacyjnymi serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA