logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pendrive USB 2.0 - Odzyskanie danych z pendrive niewykrywalnego przez system.

GetBigPayout 16 Cze 2015 18:54 1806 2
REKLAMA
  • #1 14776634
    GetBigPayout
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Witam.
    Problem polega na tym, że mój 4 gbGB pendrive uległ awarii po włożeniu go do skanera, żeby skopiować z niego dane. W obecnej sytuacji próbowałem:
    Zmienić przypisaną mu literę (F,G,H) (diskmgmt.msc)
    Próbowałem też przez (cmd..select disk..).
    Użyłem kilku programów do prób odzyskania danych (m.in.Recuva).

Dodam, że pendrive działa, jest wykrywany jako sprzęt USB w Menadżerze Urządzeń, ale jest napisane, że nie ma pojemności.
    Próbowałem również szukać podobnych tematów na forum, lecz nadal nie umiałem rozwiązać problemu

Dorzucam zdjęcie z programu ChipEasy V.1.4.5

• REKLAMA
  • #3 14776802
    GetBigPayout
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Zależy mi na odzyskaniu danych, jeśli jest takowa możliwość

Dodano po 5 [minuty]:

Niestety program SMI Mass Production Tool okazał (FAIL)
    Załączam obrazek Pendrive USB 2.0 - Odzyskanie danych z pendrive niewykrywalnego przez system.

Dodano po 51 [minuty]:

Kombinowałem też z programem DMDE, ale przy próbie załadowania nośnika wyskakuje informacja:

Jest tam opcja zmiany parametrów, niestety nic z tego nie rozumiem, więc nie ryzykuje.

Dodano po 7 [minuty]:

Dołączam dodatkowo z programu SMI Mass Production Tool:

Dodano po 25 [minuty]:

Dowiedziałem się, że może to być uszkodzenie i jedynym sposobem na odzyskanie danych to odzyskanie ich bezpośrednio z modułów pamięci, co robią już profesjonalne firmy i fachowcy, z ciekawości spojrzałem ile to może kosztować i :
    "Uszkodzenia elektroniczne - pamięci typu monolit - nośnik niesprawny, niewykrywalny, zerowa pojemność, brak odczytu" od 1000 zł.

Mimo wszystko, jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły, proszę o pomoc :|
REKLAMA