logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina.

ToJestNick 20 Cze 2015 14:31 771 6
REKLAMA
  • #1 14787229
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Ocena: 559
    Witam.
    Jakiś czas temu zamówiłem sobie zestaw gadżetów z elektrody, był wśród nich stojący zegarek z datą, budzikiem, pomiarem temperatury i godziną.
    Jako, że od samego początku przekłamywał z godziną odłożyłem go na półkę i o nim zapomniałem.
    Dziś go odnalazłem, założyłem nową baterię- działa.
    Temperaturę pokazuje prawidłowo, datę też lecz z godziną od samego początku był problem.

Jeśli ustawię prawidłową godzinę, to przez pewien czas idzie dobrze, lecz za kilka godzin pokazuje już o 30min za szybko do przodu.

Ktoś może wie, czy da się coś z tym zrobić? Czy po prostu ,,ten typ tak ma" ?

Dodaję trochę zdjęć całości, i środka...

Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina. Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina. Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina. Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina. Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina. Zegarek z zestawu gadżetów Elektroda.pl- Przekłamuje godzina.

Nie ukrywam, że chciałbym go doprowadzić do ładu. Ładnie wygląda i jest dość praktyczny, ale co z tego... Skoro dopiero co go ustawiłem, a już spieszy o 3 minuty...

Liczę na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14787288
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2650
    Możliwe, że coś nie tak jest z kwarcem X1.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14787296
    lekto
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Podmień kwarc X1 (kwarc zegarkowy).
  • #4 14787304
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Pasuje tam każdy z dowolnego zegarka?
  • REKLAMA
  • #5 14787373
    lekto
    Poziom 35  
    Ocena: 299
    Powinien pasować, byle miał 32.768kHz.
  • REKLAMA
  • #6 14788632
    elektro155
    Poziom 26  
    Ocena: 187
    Miałem kiedyś problem też z takim chińskim zegarkiem, spieszył się o parę minut na miesiąc. Po zamianie kwarca na jakiś z uszkodzonego stopera (one wszystkie maja chyba kwarc 32.768kHz), problem ustąpił.
  • #7 19451415
    ToJestNick
    Poziom 31  
    Zegarek wyrzucony do śmieci.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z zegarkiem z zestawu gadżetów z Elektroda.pl, który od początku przekłamywał godzinę, przyspieszając o 30 minut po pewnym czasie. Po wymianie baterii zegarek działa, ale problem z czasem nadal występuje. Użytkownicy sugerują, że przyczyną może być uszkodzony kwarc X1, zalecając jego wymianę na kwarc o częstotliwości 32.768 kHz, co pomogło innym w podobnych przypadkach. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na wyrzucenie zegarka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA