Została odłączona klema od akumulatora i potem żona wbiła źle kod,a teraz nie mozna wprowadzić poprawnego.Czy da sie to jakoś odblokować?Z góry dziekuję!
Jeżeli masz dobre chęci to wszystko idzie zrobić musisz najpierw zlutować interfejs który pomoże ci zmienić bina w pamięci a jeżeli nie chcesz się w to bawić to możesz wylutować tą pamięć i wlutować na nowo zaprogramowaną pamięć. Jeżeli chcesz to moge ci ją zaprogramować. do ciebie będzie należało wylutowanie tej starej i wliutwanie tej nowej
ja tez mam problem z kodem w tym radio (Ford Sound 2000) tylko mam źle wpisane 10 razy błędnie kod i nie da sie ponoć juz odkodować.. Pytałem u speca i powiedział mi ze 80 zł mi to zrobi.. Trochę drogo wiec co radzicie?? Trzeba cos wylutować jak tak to co to sobie zrobię sam i będę mieć radyjko z góry dzięki
Radzę jednak udać się do kogoś kto się na tym zna bo trzeba nie tylko lutować ale wiedzieć jak i mieć czym zaprogramować pamięć /a być może też samą pamięć/ a cena jest oczywiście umowna zależy kto robi
✨ Po odłączeniu klemy akumulatora i błędnym wielokrotnym wpisaniu kodu zabezpieczającego radio Ford Sound 2000, urządzenie blokuje możliwość wprowadzenia poprawnego kodu. Jednym z proponowanych rozwiązań jest pozostawienie radia włączonego na dłuższy czas, co może spowodować odblokowanie. W przypadku poważniejszych problemów konieczne może być zlutowanie interfejsu do modyfikacji pamięci lub wymiana pamięci na nowo zaprogramowaną, co wymaga umiejętności lutowania i programowania układów pamięci. Usługa odblokowania przez specjalistę jest dostępna, jednak wiąże się z kosztami. Samodzielna naprawa wymaga odpowiedniego sprzętu i wiedzy technicznej. Wskazane jest korzystanie z forów i źródeł internetowych w celu znalezienia szczegółowych instrukcji i narzędzi do odczytu i programowania pamięci radia. Wygenerowane przez model językowy.