logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować radio Ford Sound 2000 po błędnym wpisaniu kodu?

mirekwr1 29 Maj 2005 10:47 3641 6
REKLAMA
  • #1 1533102
    mirekwr1
    Poziom 11  
    Została odłączona klema od akumulatora i potem żona wbiła źle kod,a teraz nie mozna wprowadzić poprawnego.Czy da sie to jakoś odblokować?Z góry dziekuję!
  • REKLAMA
  • #2 1533237
    orion
    Poziom 23  
    Ocena: 136
    pozostaw radio włączone na jakąs godzinę lub trochę dłużej i powino puścić
    Pozdrawiam Darek
  • REKLAMA
  • #3 1533243
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2309
    Witam
    Zerknij np. tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic191225.html#929104
    a jak nie, to (jest tego wiele):
    szukaj
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #4 1717755
    zenek334
    Poziom 11  
    witam,

Michal, jestem zainteresowany zczytaniem pamieci 7002 z ro forda (kod mogę wpisać)
  • REKLAMA
  • #5 1728680
    Misiek Michał
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeżeli masz dobre chęci to wszystko idzie zrobić musisz najpierw zlutować interfejs który pomoże ci zmienić bina w pamięci a jeżeli nie chcesz się w to bawić to możesz wylutować tą pamięć i wlutować na nowo zaprogramowaną pamięć. Jeżeli chcesz to moge ci ją zaprogramować. do ciebie będzie należało wylutowanie tej starej i wliutwanie tej nowej
  • #6 4660517
    chalcarz87
    Poziom 11  
    ja tez mam problem z kodem w tym radio (Ford Sound 2000) tylko mam źle wpisane 10 razy błędnie kod i nie da sie ponoć juz odkodować.. Pytałem u speca i powiedział mi ze 80 zł mi to zrobi.. Trochę drogo wiec co radzicie?? Trzeba cos wylutować jak tak to co to sobie zrobię sam i będę mieć radyjko :D z góry dzięki
  • #7 4660533
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1398
    Radzę jednak udać się do kogoś kto się na tym zna ;) bo trzeba nie tylko lutować ale wiedzieć jak i mieć czym zaprogramować pamięć /a być może też samą pamięć/ ;) a cena jest oczywiście umowna ;) zależy kto robi :D

Podsumowanie tematu

✨ Po odłączeniu klemy akumulatora i błędnym wielokrotnym wpisaniu kodu zabezpieczającego radio Ford Sound 2000, urządzenie blokuje możliwość wprowadzenia poprawnego kodu. Jednym z proponowanych rozwiązań jest pozostawienie radia włączonego na dłuższy czas, co może spowodować odblokowanie. W przypadku poważniejszych problemów konieczne może być zlutowanie interfejsu do modyfikacji pamięci lub wymiana pamięci na nowo zaprogramowaną, co wymaga umiejętności lutowania i programowania układów pamięci. Usługa odblokowania przez specjalistę jest dostępna, jednak wiąże się z kosztami. Samodzielna naprawa wymaga odpowiedniego sprzętu i wiedzy technicznej. Wskazane jest korzystanie z forów i źródeł internetowych w celu znalezienia szczegółowych instrukcji i narzędzi do odczytu i programowania pamięci radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA