logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosa spalinowa NAC BP52PR-T - żyłka wysuwa się przy lekkim uderzeniu o ziemię

damian8063 26 Cze 2015 19:08 12909 4
REKLAMA
  • #1 14805414
    damian8063
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Witam, posiadam kosę spalinową NAC BP52PR-T i mam następujący problem. Mam głowicę, w której od spodu jest przycisk, po którego wciśnięciu żyłka się wysuwa i jak koszę to zapewne uderzam lekko o ziemię i żyłka się cały czas wysuwa. Nawinąłem 5m żyłki, pokosiłem 10 min i żyłki nie ma. Wcześniej nie miałem z tym problemu, ponieważ kosiłem wysoką trawę i nie kosiłem jej przy ziemi, dlatego nie uderzałem głowicą o podłoże. Czy to może być coś nie tak z głowicą, że pod lekkim uderzeniem ta żyłka się wysuwa? Dodam, że plastik trochę się poodłamywał w niektórych miejscach na głowicy. Nie wydaje mi się, że po takim lekkim dotknięciu o ziemię żyłka powinna się wysuwać.
  • REKLAMA
  • #2 14805503
    Oprysk Stonki
    Poziom 29  
    Ocena: 379
    Pewnie zgubiłeś sprężynę która dociska bęben na którym jest nawinięta żyłka. Albo masz totalnie zasyfioną ziemią głowicę, bębenek wisi z tyłu i nie jest dociśnięty do blokady.
  • REKLAMA
  • #3 14805554
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 14805646
    damian8063
    Poziom 7  
    Ocena: 8
    Oprysk Stonki napisał:
    Pewnie zgubiłeś sprężynę która dociska bęben na którym jest nawinięta żyłka. Albo masz totalnie zasyfioną ziemią głowicę, bębenek wisi z tyłu i nie jest dociśnięty do blokady.

Sprężyna jest i głowica nie jest zasyfiona.
    Zrobiłem zdjęcia tych plastików, które się trochę połamały.

Rycho T napisał:
    Głowica pewnie do wymiany.

Możesz zerknąć na te zdjęcia?
    Kosa spalinowa NAC BP52PR-T - żyłka wysuwa się przy lekkim uderzeniu o ziemię Kosa spalinowa NAC BP52PR-T - żyłka wysuwa się przy lekkim uderzeniu o ziemię
  • #5 14805655
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA