logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolumny LDM 615 PDP vs Wharfedale LX215 na imprezy 80-150 osób do 2000zł

disco-boys 01 Lip 2015 08:16 1566 19
REKLAMA
  • #1 14816084
    disco-boys
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam! zastanawiam się nad kupnem używanych kolumn LDM 615 PDP lub Wharfedale LX215. Jakie są wasze sugestie? może polecicie coś innego? chodzi o oprawe imprez towarzyskich, wesel itp. Raczej bez wsparcia basem.
  • REKLAMA
  • #3 14816260
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Ocena: 350
    Jednak troche lepsze są LX215 ale są cięższe. Żadne się do wokalu nie nadają i imprez typu "Pan prezes dostanie mika i będzie przemawiał". Pozdro
  • #4 14816580
    disco-boys
    Poziom 10  
    Budżet tak jak w tytule 2000zł ewentualnie 2500zł. Może znacie inne propozycje?
  • REKLAMA
  • #5 14816637
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    2+1 sobie spraw jakieś.
  • REKLAMA
  • #6 14816736
    disco-boys
    Poziom 10  
    No właśnie. Jakie? masz jakieś konkretne propozycje?
  • #8 14816856
    disco-boys
    Poziom 10  
    Na końcówki bede mial osobny budżet. Mam z stage line STAGE LINE 600 PRO 1000W 4Ohm i STA 162 Set. Raczej je sprzedam ponieważ na moje wymagania się nie sprawdzą i wiem z resztą że szału nie robią. A jaki najtańszy, a prawilny zestaw polecasz w trochę wiekszym budżecie?
    Mam dwie paczki DIY z SW.STX.15.3.800.8.F.A.MC projektu granata i myśle że na doły mogą śmiało posłużyć puki nie dozbieram na nowe. Teraz chcialbym kupić jakieś satelity i przy napływie budżetu końcówki i basy. Nie ukrywam że wygodniej i mobilniej byłoby mi wozić tylko dwie paczki, nie cztery.
  • REKLAMA
  • #9 14816918
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Uwirz, że nie będzie Ci wygodniej 2x15" wozić niż 2+2.

Suby masz to gitara.

Satelity możesz kupić albo używki firmowe albo STX nowe jeśli chcesz się w budżecie zamknąć.

Dodano po 7 [sekundy]:

Suby masz to gitara.

Satelity możesz kupić albo używki firmowe albo STX nowe jeśli chcesz się w budżecie zamknąć.

Dodano po 3 [sekundy]:

Suby masz to gitara.

Dodano po 10 [sekundy]:

Suby masz to gitara.

Dodano po 13 [sekundy]:

Suby masz to gitara.

• #11 14817065
    disco-boys
    Poziom 10  
    Dokładnie :) Myślałem by kupic jakieś używki. Budżet mam 2500zł na same satelitki. Basy też bede wymieniał, ale to w wrzesniu, najpierw sie wezme za koncowki mocy. To lepiej wozić dwie satelity na 12" i bas czy dwie satelity po 15"? jeżdze wanem i nie tyle chodzi mi o miejsce jak o noszenie (schody, odległosc, dodatkowa koncowka mocy).
  • #12 14817833
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Dorabiasz kółka do subbasu albo robisz sobie platformę ze sklejki(na wymiar basu) z kółkami, satelity stawiasz na bas i jedziesz z koksem pod samo miejsce docelowe albo pod schody jak masz na piętrze imprezę. Pozdro
  • #13 14817861
    disco-boys
    Poziom 10  
    Nie chce kombinować. Proszę tylko o firme i model satelit które najlepiej będą się wpisywały w moim budżecie pod moje zapotrzebowanie... rozwiązań jest multum lecz chce konkrety Panowie... Krótka piłka. Dwie satelity na 15" czy dwie satelity 12" plus bas/y. Do tego konkretne modele. Pozdrawiam
  • #14 14818095
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    2x sat na 12" + subbasy
  • #15 14818113
    disco-boys
    Poziom 10  
    A modele podałbyś?
  • #16 14818174
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Każdy ma jakieś inne preferencje - nie mieszkasz w jakiejś zapadłej dziurze - jedź i posłuchaj w sklepie.
  • #17 14819058
    disco-boys
    Poziom 10  
    PANICZKAMIL napisał:
    Każdy ma jakieś inne preferencje - nie mieszkasz w jakiejś zapadłej dziurze - jedź i posłuchaj w sklepie.

Gdybym miał sie sugerować twoją wypowiedzią nie byłoby sensu zakładania tego tematu. Założyłem go po to by doświadczeni forumowicze doradzili mi konkretny zestaw (MODELE) na moje zapotrzebowanie, a nie nabijali sobie punkty i pieprzyli bez sensu tylko mnie zwodząc. Gdybym sie na tym znał, poszedłym do salonu i zrobiłbym odsłuch, ale jak wiem że ktoś obeznany z doświadczeniem wiekszym od mojego moze mi lepiej doradzić niż moje "ucho" to wolę się zapytać. Taka forma wypowiedzi jak twoja nie ma żadnego sensu.

"Jakie kupić auto do przewozu gratów?
    - Duże albo małe.
    - Potrzebuje duże. Jakie konkretnie?
    - Kup duże."

tyle rozumiem z twojej konwersacji.
  • #19 14819295
    PANICZKAMIL
    Poziom 39  
    Zacznij używać znaków grzecznościowych to raz.

Jeśli uważasz że ktoś tu dla punktów pisze i postów(a nie z własnej i nie przymuszonej woli by pomóc komuś kto, nawet nie tyle, że się nie zna to nie potrafi określić swoich preferencji słuchowych) to mogę Ci 1000 oddać tych punktów - na co mi one a Ty będziesz "fajny" haha

Miałeś już podane kilka przykładów i odpowiedź na każde zapytanie o brzmienie kolumn to czego jeszcze chcesz? Ktoś ma usiąść i się głowić co królewiczowi będzie pasowało bo ów królewicz sam nie wie i jeszcze na koniec pewnie usłyszy, że złe polecił bo miał czelność mieć inne ucho.

Ogarnij się, wsadź upe w auto i jedź obsłuchać kilka zestawów czy nowych czy używanych a jeśli owa podróż Cie przerasta(koszta, czas) to daruj sobie granie po imprezach bo przy tym się trzeba bardziej namęczyć i przede wszystkim mieć chęci samemu coś ogarnąć;)
  • #20 14819330
    disco-boys
    Poziom 10  
    zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik rozważa zakup używanych kolumn LDM 615 PDP lub Wharfedale LX215 do obsługi imprez towarzyskich dla 80-150 osób, z budżetem do 2500 zł. Forumowicze sugerują, że Wharfedale LX215 są lepsze, ale cięższe. Wskazują również na trudności w doborze kolumn do wokalu oraz na potrzebę posiadania odpowiednich końcówek mocy. Użytkownik planuje zakup satelit i basów, preferując mobilność zestawu. Pojawiają się sugestie dotyczące modeli satelit, takich jak Wharfedale Delta 12 oraz STX, a także porady dotyczące transportu sprzętu. Dyskusja kończy się frustracją użytkownika z powodu braku konkretnych rekomendacji modeli.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA