logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skąd pobrać soft do Blow WhiteTab 7.2? Vol Down nie działa, hard reset niemożliwy

azmenn 09 Lip 2015 14:28 6024 8
REKLAMA
  • #1 14835209
    azmenn
    Poziom 16  
    Ocena: 102
    Mam pytanko skąd mogę pobrać jakiś soft do modelu Blow WhiteTab 7.2 ? Konkretnie chce zdjąć kod tabletu bo niestety został zablokowany a nie mogę zrobić hard resetu bo klawisz Vol Down nie działa a jest on niezbędny żeby zjechać w dół menu recovery i najechać na factory reset, a dodam że do menu hard reset wchodzę bez problemu klawiszami Power + Vol Up tylko właśnie przez ten klawisz Vol Down nic nie zrobię. Proszę o porady.
  • REKLAMA
  • #2 14835239
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    Zapomnij, sam szukałem po uwaleniu i nawet po wysłaniu do serwisu chyba wymienili płytę główną. W dodatku tak umiejętnie że zostawili kilogram śmieci pod ekranem i 3 razy odsyłałem żeby to wyczyścili i nie dali rady, wywalczyłem wymianę na nowy i wziąłem zupełnie inny tablet z asortymentu sklepu.
  • REKLAMA
  • #3 14835425
    azmenn
    Poziom 16  
    Kolego udało mi sie znaleźć wsparcie, podaje link jakby ktoś potrzebował tylko sprawdzajcie dokładnie wasz model bo ja wgrałem softa do WhiteTba 7.2 s.I i uwaliłem dotyk i ładowanie ale jakoś przez kompa udało mi się naładować i będe wgrywał innego softa
    http://www.blow.com.pl/wsparcie/pobierz.html
  • REKLAMA
  • #4 14835441
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 307
    O, a to jednak coś się zmieniło przez ten czas, chyba za dużo mieli klientów dobijających się o FW i sporo roboty w serwisie żeby naprawić uszkodzone softowo sprzęty :D

Tylko jak rozpoznać który tablet jest który, tzn soft z jakim dopiskiem do tego konkretnego wgrać? Widzę przy niektórych nawet 5 wariantów a opisu żadnego...
  • REKLAMA
  • #5 14837571
    azmenn
    Poziom 16  
    nemo333 napisał:
    O, a to jednak coś się zmieniło przez ten czas, chyba za dużo mieli klientów dobijających się o FW i sporo roboty w serwisie żeby naprawić uszkodzone softowo sprzęty :D

Tylko jak rozpoznać który tablet jest który, tzn soft z jakim dopiskiem do tego konkretnego wgrać? Widzę przy niektórych nawet 5 wariantów a opisu żadnego...

Powiem ci tak kolego, jeśli chodzi konkretnie o model WhiteTab 7.2 to uważaj bo ja uwaliłem ten tablet ale udało mi się go odratować.Na tej stronce ze wsparciem jest 5 wariantów tego softa tak jak właśnie pisałeś i ja że akurat trochę się śpieszyłem (robiłem tablet dla klienta, konkretnie odblokowanie wzoru ) pobrałem po prostu ten pierwszy wariant i tablet uwaliłem tak że nie działał dotyk i ładowanie. Potem zauważyłem że w tym 3cim wariancie jest opis że soft przeznaczony jest do modelów z numerami seryjnymi od 7900255001 do 7900258000 no i jakoś udało mi się wgrać ten soft ale tablet po włączeniu miał biały ekran. Ostatecznie wgrałem soft który podpisany był do 2 serii i tablet działa także na przyszłość radze każdemu dokładnie sprawdzić swój model i nie wgrywać niczego na ślepo (tak jak ja to zrobiłem) lub w ogóle nie zabierać się za wgrywanie softa do tego wynalazku. Pozdrawiam :)
  • #6 15154350
    gutek
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Czy ktoś mógłby opisać jak wgrał ten soft do tego modelu? Mam taki zablokowany tablet i chciałbym go ożywić.
  • #7 15154465
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Sprawdź dokładnie która to wersja, bo było trzy. Tutaj masz opis. http://forum.android.com.pl/topic/176337-blow-whitetab-72-rom-421-i-root-do-pobrania/
  • #8 15160040
    gutek
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Pod wskazanym linkiem jest taki plik: BLOW_WhiteTab_7.2(4.2.2).rar, ale po ściągnięciu nie można go rozpakować.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemach z tabletem Blow WhiteTab 7.2, który został zablokowany, a klawisz Vol Down nie działa, co uniemożliwia wykonanie hard resetu. W odpowiedziach podano link do strony producenta, gdzie można pobrać oprogramowanie, jednak użytkownicy ostrzegają przed ryzykiem uszkodzenia urządzenia przy niewłaściwym wyborze wersji softu. Wskazano, że ważne jest, aby dokładnie sprawdzić numer seryjny tabletu przed wgraniem oprogramowania, aby uniknąć problemów z dotykiem i ładowaniem. Pojawiły się również pytania o szczegóły dotyczące procesu wgrywania softu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA