logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić uszkodzone Siemens C62 po flashowaniu lub usuwaniu simlocka?

mucha360 31 Maj 2005 01:19 1197 8
REKLAMA
  • #1 1537754
    mucha360
    Poziom 13  
    Mam 4 sztuki siemensa c62 najprawdopodobniej uszkodzone podczas fleshowania albo przy simlocku czy jest jeszcze jakaś szansa na uratowanie ich? jak tak to co trzeba zrobić albo jaką część wymienić? z gory wielkie dzięki pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1538319
    wanek
    Poziom 19  
    Ocena: 1
    napisz cos wiecej włanczaja ja sie czy nie daja jakies oznaki zycia
  • #3 1538989
    siwy3
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    witam mialem raz uwalonego podczas flashowania, tel byl calkowicie martwy. Postawilem go bez wiekszych problemow. jesli potrzebujesz jakies wskazowki to sie odezwij.
  • REKLAMA
  • #4 1540456
    mucha360
    Poziom 13  
    W programie do fleshowania 3 sztuki nie dają żadnych oznak życia reagują na power ale nic dalej 1 sztuka komunikuje się ale jak ma wgrywać flesha to się pluje o recowery flesh ( albo coś takiego ) jak mu to robie te recowery fleshy ( jest taka funkcja w programie ) to wyskakuje błąd i na tym koniec program to siemens c62 flesher mam wszystkie fleshe napięcie jest stabilne 12v bateria pełna więc już niewiem o co chodzi jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o wskazówkę z góry dziękuję a może jest jakiś sposób na stawianie martwych telefonów bo ja robię to tak jak się wgrywa standartowo oprogramowanie może jest inna procedura
  • REKLAMA
  • #5 1541031
    siwy3
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    witam tego martwego siemensa udalo mi sie postawic wlasnie tym programem. najpierw recovery flash a pozniej write flash. z tego co pamietam widzalem post o takim przypadku jak ty masz jak go odnajde to podesle linka
  • #6 1543360
    mucha360
    Poziom 13  
    Właśnie w tym jest problem jak daje recovery flesh to tez wyrzuca jakiś błąd i nic a co z tymi trzema nikt nie ma jakiegoś pomysłu jak je ugryź bo przydało by się je zrobić bo leżą już u mnie prawie półroku opzdrawiam i z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #7 1543438
    wojmuch
    Poziom 2  
    mi sprawe rozwiazal porzadny kabel wedlug schematu ktory znalazlem na gsmcity, z kablami od boxow zawsze mialem problem wywalaly sie przy fleshowaniu, poza tym jezeli chcesz zanizac wersje to flash programmer musi byc lekko zmodyfikowany, jezeli telefon bedzie mial 4 locki i dziwny imei a byla to wysoka wersja na dzien dzisiejszy tylko griffin server cie ratuje.
  • #8 1544459
    Patol
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    tez mam takiego siemensa fon był przywieziony z Anglii ponoc zaniesiony do serwisu zeby polaka wgrac po tym miał dziwne objawy tzn wieszał sie gubił zasieg itp po tym ja go dostałem bo juz teraz sie nie włacza nie reaguje na łądowarke na kabel tez tzn program wywala błąd ze nie ma komunikacji kabel przerobiłem wg schematu z elki wie ktos czy da sie cos poradzic czy fon jest ubity na dobre (podejrzewam ze w tym "serwisie" podali za duze napiecie na pin 9 w tym fonie)
    Pozdrawiam
  • #9 1546299
    mucha360
    Poziom 13  
    Czy możesz napisać coś więcej o zaniżaniu wersji bo mi się to jeszcze nie udało jak to zrobić? a kabelek raczej jest dobry bo robiłem na nim inne siemensy i działał , a jak jest uwalony to jaką cześć należy wymienić żeby go ruszyć? może jeszcze da się je postawić na nogi te telefony z góry dziękuję za jaką kolwiek informacje pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem uszkodzonych telefonów Siemens C62 po próbach flashowania lub usuwania simlocka. Cztery egzemplarze nie dają oznak życia lub pojawiają się błędy podczas próby wgrania oprogramowania, zwłaszcza przy funkcji recovery flash. Użytkownicy sugerują, że przyczyną mogą być uszkodzenia spowodowane nieprawidłowym napięciem lub wadliwym kablem do flashowania. Zalecane jest stosowanie solidnego kabla zgodnego ze schematem znalezionym na gsmcity oraz modyfikacja flash programera przy próbie zaniżania wersji oprogramowania. W przypadku telefonów z wieloma blokadami i nietypowym IMEI pomocny może być serwer Griffin. Wskazano, że standardowa procedura flashowania może nie wystarczyć i konieczne jest użycie recovery flash przed write flash. Niektóre telefony można przywrócić do życia, jednak w przypadku całkowitego braku komunikacji i błędów programowych może być konieczna wymiana uszkodzonych komponentów, choć konkretne części nie zostały wskazane. Problemy mogą wynikać także z uszkodzenia pinu 9, na który mogło zostać podane zbyt wysokie napięcie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA