logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zipp Quantum 2T - silnik nie odpala, świeca sucha, możliwy problem z kranikiem paliwa

franek3006 25 Lip 2015 20:13 2505 2
REKLAMA
  • #1 14874896
    franek3006
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam mam problem jechałem i mi zgasł nieraz juz tak było ale po chwili odpalił,teraz jest inaczej musiałem go holować do domu stoi już tydzień i nie wiem co go boli świeca nowa,wyczyszczony gaznik,wszystkie węzyki do paliwa wyczyszczone,filtry też,i dalej nic świeca jest sucha może to kranik paliwa jest jeszcze zatkany?bo jak dmucham to z jednego nie chce iśc byłem na cpn go przedmuchać kompresorem i dalej nic jak macie jakies pomysły to prosze opomoc
  • REKLAMA
  • #2 14988100
    Geforce8500gt
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam, najlepiej nalać trochę benzyny do cylindra i spróbować odpalić. Jeśli nie leci paliwo ja bym zastosował "sposób" jak w starych motorach, żadnego podciśnienia tylko kranik i wiesz, że paliwo leci
  • #3 14988706
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1140
    Kolego, aby paliwo leciało do gaźnika, musi być szczelny wężyk podciśnieniowy pomiędzy gaźnikiem i kranikiem podciśnieniowym. Sprawdź, czy masz dobrze zamocowany gaźnik do silnika i czy kolanko gumowe nie jest popękane. Sprawdź również, czy silnik ma właściwe ciśnienie sprężania w cylindrze, czy w dobrym stanie są uszczelniacze wału silnika oraz czy dysze w gaźniku są drożne.
REKLAMA