logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słuchawki wokółuszne 150-200zł do LG G3 z dobrym basem i wyraźnymi tonami

hafexo 01 Sie 2015 01:16 753 4
REKLAMA
  • #1 14890470
    hafexo
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Dobry

Jak w temacie szukam zamkniętych słuchawek wokółusznych (czy tam nausznych, takie jak sennki hd202) do 150-200zł.

Preferencje - lubie dobry basik (ale nie dudniący że głowa boli, bardziej taki mięsisty i mile drgający koło ucha, ale jak trzeba żeby potrafił łupnąć - coś a'la pomiędzy creative fatality hs-800 a razer kraken), leciutko podbite wyższe tony.

Będe używał do telefonu LG G3 + Odtwarzacz PowerAmp.

Muzyka: Hard Rock (acdc), Muzyka filmowa no i co tam wpadnie w ucho (lubię posłuchać toplisty spotify czyli jakieś typowe na imprezę :) ), ale preferuje dwa pierwsze typy.

Do tej pory używałem Creative EP-630, ale to jest tragedia (fatalna góra i zlewający się dźwięk)

Na jednym z forów polecono mi Superlux HD669, myślałem również nad HD662B

Tylko pytanie, czy w LG g3 wyjście audio je utrzyma?
  • REKLAMA
  • #2 14903360
    michald
    Poziom 34  
    Ocena: 428
    AKG k27 - bardzo dobre sluchawki. 5 lat temu kosztowaly 120pln w sklepie muzycznym
    Robilem swego czasu testy porownawcze z tym co oferowal supermarket na stoisku RTV i nie bylo godnego rywala w tej cenie
    Polecam z czystym sumieniem bo sam je uzywam.
    Pasmo przenoszenia 15 Hz - 25 kHz

Poprawnie otwarzajace dzwiek sluchawki zamkniete kosztuja powyzej 200pln
    Załączniki:
    • Słuchawki wokółuszne 150-200zł do LG G3 z dobrym basem i wyraźnymi tonami akgk27.jpeg (5.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 14903952
    buczo11
    Poziom 28  
    Ocena: 121
    Witam!
    Zaproponuję Koss Porta Pro, ewentualnie JBL E30 Synchros (mogą być ździebko droższe).
  • REKLAMA
  • #5 14904290
    hafexo
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    RMS.pl napisał:
    Sprawdź AKG K99

półotwarte mnie nie interesują :/

Otrzymałem wczoraj zestawik (oczywiście w razie czego słuchawki do zwrotu ;P):

Superluxy HD669, HD662 oraz HD662F

Wstępna analiza

Hd669: Bardzo mi się podoba dźwięk w średnich i wyższych rejestrach, bardzo szczegółowe z dużą sceną - jednak coś mi się nie podoba w niskich tonach, brakuje tego "kopnięcia" (mam tu na myśli stope w rockowej bądź uderzenia w muzyce dance), oraz bas czasem dziwnie się zachowuje tzn dźwięk jest jakby zniekształcony i "nie taki jak być powinien" (nie w każdej muzyce) - co w przypadku odsłuchu z HD662 nie występuje

Hd662: Tutaj odwrotnie - bas ok (może bym trochę zjechał na 80hz), jest kopnięcie, trochę mniejsza scena i szczegółowość - jednak co mnie strasznie boli a gdyby nie to to bym pewnie je zostawił - sybilanty są dokuczliwe i przy słuchaniu przy większej głośności jednak mi przeszkadza, mimo prób zjechania najwyższych częstotliwości do minimum na eq nadal to za mało. Czuję się jakbym słuchał z altusów 140 z podbitą górą :-x . No i komfort użytkowania większy niż 669

Hd662f jeszcze nie przetestowałem
REKLAMA