logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki laptop do internetu, programów biurowych i filmów wybrać do 1000 zł?

correadorek 01 Sie 2015 13:41 804 6
REKLAMA
  • #1 14891133
    correadorek
    Poziom 8  
    witam.

musze pozbyc sie komputera pc, bo rodzi mi sie dziecko i potrzebuje wiecej miejsca.

chcemy kupic laptopa do 1000zl. najprostszy model. Zastosowania:

- odbior internetu przez wifi
    - uzywanie programow typy office
    - odtwarzanie filmow na telewizorze poprzez hdmi

Żadnych gier czy programow graficznych. Modeli znalazlem kilka, ale nie wiem, ktory z nich jest w miare dobrej jakosci a ktory rozpadnie sie po pół roku, wiec prosze was o pomoc :) dziekuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14896635
    correadorek
    Poziom 8  
    wlasnie o to mi chodzi czy napewno warto doplacic, bo na komputerze napewno nie bedzie odpalana zadna gra czy jakikolwiek program graficzny :) ale moze skusze sie na tego z dyskiem ssd jak pisales
  • REKLAMA
  • #5 14897286
    JakubMi
    Poziom 16  
    Ocena: 36
    Używałem trochę słabszego laptopa z ssd, tylko że na linuksie. Dało się na nim przeglądać internet, słuchać muzyki, czy oglądać filmy online. Bez SSD bym czegoś takiego nie kupił. Nie wiadomo natomiast na jaki czas ten laptop będzie wystarczał. Do czegoś lepszego będzie trzeba dołożyć 500zł. Nie ma niestety laptopów o identycznej specyfikacji tylko z procesorem pentium w dobrych cenach. Jak są to kosztują 1500zł. Jest jeszcze alternatywa w postaci:
    http://www.x-kom.pl/p/226123-notebook-laptop-...-bell-ente69bm-n2920-4gb-128-dvd-rw-win8.html

Ma procesor czterordzeniowy, tylko że na jednym rdzeniu wydajność jest niższa p 20% w porównaniu do tego Lenovo z linka wyżej. Lepiej będzie pracował z większą ilością aplikacji na raz. W tej cenie to jedyny wybór niestety.
  • #6 14898456
    correadorek
    Poziom 8  
    powiem tak. mam dobry telewizor i xboxa wiec komputer bedzie naprawde uzywany w 100% facebooku, zrobienia przelewu, wpisaniu texta w word i co ważne odtworzenia filmu poprzez hdmi na wspomnianym wyzej telewizorze. jesli za 1000zl bedzie to robić bez zamulania (nie mam zamiaru przeciazac go zbednymi aplikacjami) to biore. jesli ma mi "zamyslac" sie minutami to doloże $ :) rozumiem, ze ta zamiana hdd na ssd dużo pomoże. 128gb to malo , ale nie bede sciagac mega ciezkich plikow wiec powinno byc ok

a moze ten zamiast lenovo? troche lepszy procesor? http://allegro.pl/laptop-asus-x553ma-2x2-58ghz-4gb-ssd128-win8-200zl-i5570666380.html

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje laptopa do 1000 zł, który będzie służył do przeglądania internetu, korzystania z programów biurowych oraz odtwarzania filmów przez HDMI. W dyskusji podkreślono, że ważne jest, aby laptop był wydajny, zwłaszcza z dyskiem SSD, co znacząco poprawia jego działanie. Zasugerowano kilka modeli, w tym Lenovo G50-30 oraz Packard Bell ENTE69BM, z uwagą, że lepszym wyborem może być Lenovo G50-80 z procesorem i3, który oferuje wyższą wydajność. Użytkownik rozważa również model Asus X553MA, który ma lepszy procesor, ale również wymaga oceny pod kątem wydajności w odtwarzaniu filmów Full HD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA