logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor LEVEL 5032 - jakie podzespoły i kod do pilota UPC HORIZON?

leideros 06 Sie 2015 18:41 3591 8
REKLAMA
  • #1 14902918
    leideros
    Poziom 2  
    Posiadam telewizor LEVEL 5032 (wiem badziewie, ale taki dostałem)
    Chciałbym się dowiedzieć na jakich podzespołach jest on produkowany.
    Potrzebne mi to do tego, iż posiadam dekoder od UPC, i tam by sterować głośnością potrzeba zesparować pilot dekodera z telewizorem.
    Na starym pilocie dekodera było automatyczne wyszukiwanie telewizora i go znajdowało, jednak w tym nowym (HORIZON) tej opcji nie ma, kod z marką trzeba wpisać ręcznie.

Próbowałem jakieś znane marki jednak nic nie wchodzi.. Proszę o pomoc w tej sprawie

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14906784
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 795
    Jakie to model dekodera? Pierwsze słyszę o takich rzeczach.
  • REKLAMA
  • #4 14911148
    11111olo
    Poziom 42  
    Wg instrukcji sparowanie jest potrzebne aby za pomocą dekodera móc obsługiwać podstawowe funkcje jak zmiana głośności czy wyłączenie TV.
    Teraz, po podłączeniu kabla HDMI do TV są jakieś ograniczenia?
  • REKLAMA
  • #5 14911590
    leideros
    Poziom 2  
    To się odbywa nie za pomoca dekodera, a za pomoca pilota. W pilocie są 2 diody - jeden (BOX) czyli dekoder a a drugi (TV) gdy wybieram kanały, steruje strzałkami itp zapala się dioda BOX który informuje iż wysyła sygnał do dekodera, a gdy wciskam klawisze głośności to zapala się dioda TV

Pytalem montera co zrobić w przypadku gdzie danego modelu nie ma na liście to powiedział że trzeba sprawdzić na jakich podzespołach dany telewizor jest, lub wpisywać po kolei każdy kod (co jest raczej niemożliwym przy XXXX ilości)

Dlatego chciałem się dowiedzieć na jakich podzespołach produkowany jest telewizor LEVEL
  • REKLAMA
  • #6 14911869
    11111olo
    Poziom 42  
    W instrukcji obsługi są kody do około 10-ciu najpopularniejszych TV. Próbował Kolega je wpisywać?
  • #7 14912108
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5396
    leideros napisał:
    Dekoder UPC Horizon

Pilot tutaj jest radiowy, a nie na podczerwień - może dlatego jest problem.
  • #9 20067689
    maniek_420
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Z tego co sie orientuje to na podzespolach Samsunga. Mialem tv level'a i na pudelku widnialy tez loga Samsunga.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telewizor LEVEL 5032 i poszukuje informacji na temat jego podzespołów, aby sparować pilot dekodera UPC HORIZON z telewizorem. Wskazano, że pilot dekodera działa na zasadzie uniwersalnego pilota, a sparowanie jest konieczne do obsługi podstawowych funkcji, takich jak zmiana głośności. Użytkownik próbował wprowadzać kody z instrukcji, jednak nie znalazł odpowiedniego dla swojego modelu. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że telewizor LEVEL 5032 może być produkowany na podzespołach Samsunga, co może pomóc w znalezieniu właściwego kodu do pilota.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA