logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zebra LP2824 Plus - Miga naprzemiennie na czerwono i zielono

teridar 08 Sie 2015 10:01 4503 11
REKLAMA
  • #1 14906226
    teridar
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Witam.
    Dostałem do sprawdzenia LP 2824 plus.
    Objaw jak w tytule:
    po załączeniu zaświeca się na czerwono, po czym przechodzi do naprzemiennego migania czerwony - zielony. Instrukcja obsługi mówi, że pamięć flash nie została zaprogramowana. Ściągnąłem ZDownloader i wgrałem odpowiedni dla tego modelu firmware, ale to nie rozwiązało sprawy. Może ktoś coś podpowiedzieć?
  • REKLAMA
  • #2 14934447
    hpolt
    Poziom 11  
    Dziś dostałem ten sam model z identycznymi objawami. Epidemia...?
  • REKLAMA
  • #4 14937852
    rys57
    Moderator
    Ocena: 436
    teridar napisał:
    Dotarłem do service manuala:
    Wkleiłem w Dokumentacjach :)
  • #5 14948031
    TheOrema
    Poziom 1  
    Jak Panowie dojdą o co chodzi i jak to naprawić to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się info na forum. Do najbliższego serwisu mam 120 km i wolałbym uniknąć tej podróży.
  • REKLAMA
  • #6 15013092
    -Pablo-
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Tu znalazłem opis błędów:

https://km.zebra.com/kb/index?page=content&id=SO8026&actp=RSS

Przyczyny 2:

Error 8 Alternate Green Red The FLASH memory is not programmed.
    Error 9 Red and Red Green The printhead or motor has had a critical failure.

w zależności co miga pierwsze zielony czy czerwony :)

Pytanie, czy ktoś znalazł już jakiś sposób na to ?
  • #7 17732170
    arek4x4
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    Witam mam ten sam problem znalazł może ktoś rozwiązanie? mam około 20 sztuk z taką usterką. Mogę zapłacić za rozwiązanie problemu.
  • #8 17819674
    teridar
    Poziom 18  
    Witam. Drukarka zezłomowana, leży i się kurzy. Jednak cały czas nie daje mi spokoju. Z opisu błędu wynika, że nie jest zaprogramowana pamięć flash. Jednocześnie drukarka przyjmuje firmware, ponieważ w programie ZDownloader widać pasek postępu podczas wgrywania firmware. Czy aby przypadkiem ta drukarka nie wykorzystała liczby cykli zapisu pamięci flash do której buforowane są etykiety ? Jako pamięć flash wlutowana jest S29GL032N90TFI040, która u chińczyka kosztuje 2 $ za 5 sztuk. Dokumentacja podaje 100 000 cykli dla tej kości. Chyba że liczba cykli w drukarce ograniczona jest programowo. Ma ktoś jakieś doświadczenia ?
    Zebra LP2824 Plus - Miga naprzemiennie na czerwono i zielono
  • #9 17820510
    alek25
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Uszkodzona pamięć lub płyta główna. Zasadniczo pomaga wymiana płyty na nową.
  • REKLAMA
  • #10 17820942
    arek4x4
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    Wymiana płyty to nie rozwiązanie, ja pytam o możliwość naprawy płyty.
  • #11 19463161
    Kiper4
    Poziom 2  
    Witam!
    Jest to zrobienia ale trzeba mieć specjalny soft serwisowy.
  • #12 19464561
    teridar
    Poziom 18  
    Kiper4 napisał:
    Jest to zrobienia ale trzeba mieć specjalny soft serwisowy.

Możesz podać jakieś szczegóły? Masz taki soft ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z drukarką Zebra LP2824 Plus, która po włączeniu miga naprzemiennie na czerwono i zielono, co wskazuje na nieprawidłowości w pamięci flash. Wiele osób próbowało wgrać odpowiednie oprogramowanie za pomocą ZDownloader, jednak problem nie został rozwiązany. W dokumentacji serwisowej zidentyfikowano błędy związane z pamięcią flash oraz potencjalne uszkodzenia głowicy drukującej lub silnika. Niektórzy użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z wyczerpania cykli zapisu pamięci flash. Wymiana płyty głównej została zasugerowana jako rozwiązanie, ale niektórzy poszukują możliwości naprawy płyty. Istnieje również potrzeba specjalistycznego oprogramowania serwisowego do rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA