logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xperia U - Bootloop po formacie systemu, brak reakcji na recovery

amadeus222 09 Sie 2015 22:01 1362 7
REKLAMA
  • #1 14909901
    amadeus222
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam Wszystkich - mam nie lada problem ,mianowicie w Xperia U w recovery wszedłem bodajże w folder mount i porobiłem formaty (systemu itd.) skutek tego jest taki że fonik stoi na logo SONY. Nie wykrywa go komputer po podłaczeniu kabelka ,nie mogę w żaden sposób wejść w recovery -w telefonie mam zablokowany bootloader orange.Po wyjęciu baterii i wciśnięciu Power jest jedna wibracja i dalej logo sony które wyświetla się cały czas -telefon się nie resetuje na tym logo. Wciaskałem już różne kombinacie +- po włączeniu i kompletnie nic Da się coś zrobić ? Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14910940
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Wgraj system przez flashtoola. Skoro sformatowales system to jak ma sie uruchomic?
  • REKLAMA
  • #3 14911496
    amadeus222
    Poziom 11  
    Niestety po podłączeniu fona do komputera nic się nie dzieje, komputer nic nie wykrywa.Zmieniłem komputer i to samo,nie wykrywa żadnego urządzenia.Próbowałem podłączyć usb z wciśniętym vol - i nic z tego. Więc skoro komputer nie widzi żadnego urządzenia trudno wgrać jakiekolwiek sterowniki a tym bardziej system.
  • REKLAMA
  • #4 14911512
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    W takim razie trzeba zlecić naprawę w serwisie.
  • REKLAMA
  • #5 14911592
    nemo333
    Poziom 30  
    Ocena: 308
    Skoro sam nie umiesz tego zrobic to idz do kogos kto sie zna.
  • Pomocny post
    #6 14913939
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 751
    Spróbuj jeszcze PC Companion.
  • Pomocny post
    #7 14916849
    TomekxD
    Poziom 29  
    Ocena: 191
    Probowales uruchomin flashmode?
  • #8 14950609
    amadeus222
    Poziom 11  
    Witam ponownie Problem został rozwiązany i wynikała z wadliwego kabelka ,przez co telefon nie mógł połączyć się prawidłowo z komputerem. Później aktualizacja przez PC Companion i telefon śmiga. Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Xperia U, który utknął na logo SONY po sformatowaniu systemu w trybie recovery. Telefon nie był wykrywany przez komputer, co uniemożliwiało wgranie nowego systemu. Użytkownik próbował różnych kombinacji przycisków oraz podłączenia do różnych komputerów, jednak bez skutku. W odpowiedziach zasugerowano użycie narzędzi takich jak FlashTool oraz PC Companion, a także zlecenie naprawy w serwisie. Ostatecznie problem został rozwiązany przez wymianę wadliwego kabla USB, co umożliwiło aktualizację systemu i przywrócenie działania telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA