logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AMD Radeon HD 8500M - Nie działa po update Windows 8.1 - 10

Pindia94 10 Sie 2015 13:46 2220 4
REKLAMA
  • #1 14911069
    Pindia94
    Poziom 12  
    Cześć.

Mam problem w laptopie.
    Po aktualizacji systemu z Windows 8.1 do Windows 10 przestały działać sterowniki od karty graficznej AMD Radeon HD 8500M. Przy włączeniu komputera pokazuje się komunikat

Nie jest zainstalowany żaden sterownik graficzny AMD albo sterownik AMD działa nieprawidłowo.
    Zainstaluj sterownik AMD odpowiedni do danego sprzętu firmy AMD.

Odinstalowywałem wszystkie sterowniki od grafiki i instalowałem ponownie (przez AMD auto detec) lecz nie przyniosło to żadnych skutków.
    Na dodatek Menadżer Urządzeń przy karcie graficznej pokazuje mi żółty trójkąt z wykrzyknikiem z informacją: System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43).

Przy instalacji sterowników ze strony AMD nie ma żadnych problemów, również dziennik nic nie pokazuje negatywnego. Po uruchomieniu komputera cały czas w/w na początku komunikat.

Proszę o pomoc

System Windows 10 64 Bit
    Laptop Lenovo G500
    Procesor Intel Pentium CPU B960 @ 2.2 GHz
    Ram 6GB
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14911332
    Pindia94
    Poziom 12  
    Przy próbie instalacji otrzymuję komunikat:
    "ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowania tego oprogramowania"

Niestety jak chcę pobrać do Windows 10 64BIT to komunikat ze strony intela
    "The page you requested
    has moved or doesn't exist"

Próbowałem instalować ten pod 8.1

Widzę w Windows Update, że w trakcie pobierania jest
    "Advanced Micro Devices, Inc. driver update for AMD Radeon HD 8500M Series"
    Ale to stoi na 18% i nic się nie dzieje. Wyłączałem antywirusa i nic nie pomaga. Status jest "oczekiwanie na pobieranie"
  • REKLAMA
  • #5 14913519
    Pindia94
    Poziom 12  
    Mam pobrane i tak jak mówię, po instalacji wyświetla się komunikat, że jest zainstalowane, prosi o restart komputera i po resecie znowu to samo
REKLAMA