logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica - Konica bizhub c353 i c220 jak na stałe funkcję czarno białej kopii

biuro_biuro 12 Sie 2015 09:32 3672 3
REKLAMA
  • #1 14915705
    biuro_biuro
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Mamy sprzęt Konica bizup c203, c353 i c220 w oddziałach od niedawna i jeszcze nie wszystko wiemy co i jak obsługiwać.
    Jak na panelu zapamiętać na stałe ustawienia żeby robiła tylko czarno białe odbitki a nie automatycznie sama wybierała? Jak ustawimy czarno białe to po jakimś czasie wraca to automatycznego wyboru. Czasami jest tylko znaczek na dokumencie i nie potrzeba robić kolorowej kopii, wystarczy czarno białą
    W jednych kserach za poradą telefoniczną serwisu to się nam udało, a w drugich jakoś nie chce się zapamiętać Już dzwoniliśmy w tej jednej sprawie ze 3 razy do serwisanta i już nam głupio pytać znowu ;) Zapominamy jak i gdzie to było. Nie chcemy wciąż wydzwaniać z takimi głupotami więc pytam na forum gdzie zawsze można wrócić.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14915729
    Tomek H
    Poziom 28  
    Ocena: 87
    Witam
    Ustaw na panelu tak jak chciałbyś żeby było na stałe.
    Następnie
    ustawienia użytkownika
    ustawienia kopiarki
    domyślne ustawienia kopiowania
    aktualne ustawienia

pozdr.
    TH
  • REKLAMA
  • #3 14915734
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Wystarczy tylko ustawić kopie czarno-białą , następnie wejść w Narzędzia/licznik , ustawienia użytkownika , ustawienia kopiarki i tam masz domyślne ustawienia kopiowania. Możesz zmienić je na fabryczne (wtedy wraca wszystko do ustawień producenta) lub bieżące i wtedy zapisane zostają te ustawienia które wprowadziłeś w danym momencie. Wybierasz zatem bieżące ustawienia i Ok . Od tego momentu maszyna domyślnie zgłosi sie kopia czarno-białą .

C.
  • #4 14916764
    biuro_biuro
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    I wszystko jasne, dzięki panie Tomku, dzięki! :) Troszkę dziwnie, wiedziałem że to proste ale wyleciało ze łba. Do miłego serwisanta, który nam sprzęt przywoził już mi było wstyd telefonować, trzy razy mnie instruował :), nie zapamiętałem Jak znowu zapomnimy już będzie wiadomo gdzie szukać. Po problemie, ustawione, temat z głowy, proste jak budowa parasola. Narka
REKLAMA