Witam chciałbym kupić dla syna latopa do gier i nauki. W tym roku zaczyna naukę w technikum informatycznym.
Syn gra głównie w jedną grę, a mianowicie w CS:GO.
Obecnie użytkuje mojego laptopa z następującymi parametrami:
i3-4000M, IntelHD 4600, 8GB Ram, SSD Crucial 128GB, który mnie osobiście w zupełności wystarcza do zabawy (on narzeka na liczbę klatek , a stacjonarnego nie chce używać bo ma go jeszcze z komunii).
Chciałbym odseparować go od mojego sprzętu.
Maksymalny budżet jaki planuję przeznaczyć to kwota 3500,00 zł brutto (zakup na osobę fizyczną), ale jak wiadomo im mniej tym lepiej.
Przejrzałem stronę sklepu z komputerami i znalazłem coś takiego:
1. MSI GP60 Leopard
2. ASUS R510JX
3. Lenovo Y50-70
4. ASUS R510JX 041D
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tych komputerów. Wiem, że w laptopach pod większym obciążeniem występuje zjawisko przegrzewania się sprzętu przez co jego wydajność spada o kilkadziesiąt procent.
Co możecie drodzy użytkownicy polecić?
Syn gra głównie w jedną grę, a mianowicie w CS:GO.
Obecnie użytkuje mojego laptopa z następującymi parametrami:
i3-4000M, IntelHD 4600, 8GB Ram, SSD Crucial 128GB, który mnie osobiście w zupełności wystarcza do zabawy (on narzeka na liczbę klatek , a stacjonarnego nie chce używać bo ma go jeszcze z komunii).
Chciałbym odseparować go od mojego sprzętu.
Maksymalny budżet jaki planuję przeznaczyć to kwota 3500,00 zł brutto (zakup na osobę fizyczną), ale jak wiadomo im mniej tym lepiej.
Przejrzałem stronę sklepu z komputerami i znalazłem coś takiego:
1. MSI GP60 Leopard
2. ASUS R510JX
3. Lenovo Y50-70
4. ASUS R510JX 041D
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tych komputerów. Wiem, że w laptopach pod większym obciążeniem występuje zjawisko przegrzewania się sprzętu przez co jego wydajność spada o kilkadziesiąt procent.
Co możecie drodzy użytkownicy polecić?