logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson 21MG15ET - problem z przełączaniem programów na pilocie RC100

naprawa tv 02 Cze 2005 16:32 5668 5
REKLAMA
  • #1 1544798
    naprawa tv
    Poziom 18  
    Ocena: 40
    witam serdecznie mam problem z przełączaniem programów-chcąc przełączyć na inny program z klawiatury lokalnej zamiast np.z programu pierwszego przełączyć się na drugi itd.przełącza się na av i avs,natomiast z pilota można przełączać ale tylko klawiszami od 1-10 następne dziesiątki
    poprzez użycie klawisza podwójnych cyfr -- problem zaczyna się gdy chcę przełączać programy przyciskami pr+,pr- od razu przełącza na av,av-s
    tak jak z klawiatury lokalnej,proszę o pomoc z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 1545052
    pawel
    Spec od GSM
    sprawdż napięcie 5v elki filtrujące to napięcie,usuń zimne luty, sprawdż eprom

Dodano po 1 [minuty]:

wypnij klawiaturę i sprawdz go pilotem
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1547029
    mario76
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Zaprogramuj na nowo wszystki stacjie.
  • REKLAMA
  • #4 1547811
    naprawa tv
    Poziom 18  
    Dziękuję za rady skorzystałem z podpowiedzi, ale nic to nie dało pamięć nowa, elki nowe,przelutowane 5v.Próba zaprogramowania od nowa nic nie zmieniła.Może ktoś ma gotowca?Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1549145
    mario76
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    efekt opisany przez ciebie jest wynikiem włączenia autoinstalacji i nie dokączenia jej. temat ten był już poruszany na forum. zawsze wystarczyło na nowo zaprogramować stacjie. napewno jak znajdujesz nowe stacji wpisujesz je do pamięci?. jesli tak to jest to chyba pierwszy taki przypadek.
  • #6 1563076
    naprawa tv
    Poziom 18  
    Podziękowania dla mario76 problem polegał na tym, iż stroiłem tv na automacie, po zestrojeniu ręcznym przełączanie działa poprawnie.
    Temat uwazam za zamknięty.Dziękuję także wszystkim pozostałym.[/b]
REKLAMA