Witam, mam komputer zarażony koniami trojańskimi:
Kryptik, Injector, BrowseFox.BM, Pocked.VMProtect, Nymein.AL, Systweak.
wszystkie je wykazał mi ESET, aktualnie jest odinstalowany. Poniżej zamieszczam logi. Proszę o pomoc w posprzątaniu tego bałaganu.
Załączniki:
Addition.txt(33.94 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
FRST.txt(57.78 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.
Uruchom jako administrator FRST i kliknij w Fix. Przeskanuj programem Malwarebytes Anti-Malware https://www.malwarebytes.org/downloads/ Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium.
Dzięki za pomoc, jest tylko jedno ale, a mianowicie nie mam do wyboru podczas instalacji odznaczenia wersji próbnej Premium - dać po uruchomieniu, przed skanowaniem "zakończ darmową wersję próbną"?
✨ Użytkownik zgłosił problem z zainfekowanym komputerem, na którym wykryto trojany: Kryptik, Injector, BrowseFox.BM, Pocked.VMProtect, Nymein.AL oraz Systweak. Został odinstalowany program ESET. W odpowiedzi zasugerowano pobranie najnowszej wersji narzędzia FRST oraz wykonanie skanowania za pomocą Malwarebytes Anti-Malware. Użytkownik miał trudności z odznaczeniem opcji wersji próbnej podczas instalacji Malwarebytes, jednak otrzymał informację, że po skanowaniu może odinstalować program. Ostatecznie, po skanowaniu, Malwarebytes nie wykrył żadnych zagrożeń. Wygenerowane przez model językowy.