Witam, mam komputer zarażony koniami trojańskimi:
Kryptik, Injector, BrowseFox.BM, Pocked.VMProtect, Nymein.AL, Systweak.
wszystkie je wykazał mi ESET, aktualnie jest odinstalowany. Poniżej zamieszczam logi. Proszę o pomoc w posprzątaniu tego bałaganu.
Załączniki:
Addition.txt(33.94 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
FRST.txt(57.78 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok FRST w tym samym folderze.
Uruchom jako administrator FRST i kliknij w Fix. Przeskanuj programem Malwarebytes Anti-Malware https://www.malwarebytes.org/downloads/ Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium.
Dzięki za pomoc, jest tylko jedno ale, a mianowicie nie mam do wyboru podczas instalacji odznaczenia wersji próbnej Premium - dać po uruchomieniu, przed skanowaniem "zakończ darmową wersję próbną"?
Użytkownik zgłosił problem z zainfekowanym komputerem, na którym wykryto trojany: Kryptik, Injector, BrowseFox.BM, Pocked.VMProtect, Nymein.AL oraz Systweak. Został odinstalowany program ESET. W odpowiedzi zasugerowano pobranie najnowszej wersji narzędzia FRST oraz wykonanie skanowania za pomocą Malwarebytes Anti-Malware. Użytkownik miał trudności z odznaczeniem opcji wersji próbnej podczas instalacji Malwarebytes, jednak otrzymał informację, że po skanowaniu może odinstalować program. Ostatecznie, po skanowaniu, Malwarebytes nie wykrył żadnych zagrożeń. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.