logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001

corey53 17 Sie 2015 13:14 780 1
REKLAMA
  • #1 14926908
    corey53
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Zaczne od tego, że dysk nigdzie nie upadł ani nic, po prostu sam z siebie zaczął świrować.

Mam problem z skopiowaniem jednego folderu, a ani w windowsie, ani w DMDE, ani w linuxie folderu nie da się otworzyć albo jest pusty ( screeny w załącznikach).

Linux pokazje błąd w stylu "indoex-corrupted" nie pamiętam dokładnie błędu, ale mogę później wstawić screena.

Skopowialiśmy wszystko na inny dysk i jedyne co nam pozostało to jeden "TELE_1". Jest on bardzo ważny i stąd prośba o pomoc.

Potem zrobiłem kopie sektorową całej partycji (ok 800GB). Wszystko przebiegło w porządku ( było ok 200 errów, czyli jakies 15mb danych). W kopii sektorowej w ogóle nie widać tego folderu. ( screen w widokiem na obraz w załączniku )

Skończyły się mi pomysły, folder ma jakieś 1gb danych, lecz w windowsie pokazuje, że waży 0B.

Total commander w ogóle nie pozwala wejść do folderu.

Dysk po skopiowaniu idzie na śmietnik, bo nie mogę ryzykowac awarii na nowych danych.

Z góry dzięki
    Załączniki:
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 screeen.png (488.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 dmd4.png (114.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 hdtune.png (49.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 dmd2.png (69.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 dmd1.png (23.43 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Brak możliwości skopiowania folderu, dysk Seagette st2000dm001 dmd3.png (13.86 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14927077
    Łukasz_W

Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 646
    Sprawdź w DMDE w hex edytorze, czy obszar w którym znajduje się TELE_1 wypełniony jest zerami czy posiada jakieś dane.
    Chociaż przy prawie 10k niestabilnych sektorów nie byłbym optymistą.
    corey53 napisał:
    Dysk po skopiowaniu idzie na śmietnik, bo nie mogę ryzykowac awarii na nowych danych.

No chyba nie myślałeś, żeby go używać.
    Konto firmowe:
    HEX SERWIS
    Smołdzinska 2B/16, Kobysewo, 83-304 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://hex-serwis.pl
REKLAMA