logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 8.1 zaczął szwankować - Laptop Asus G771JW

FantasyPatrix 23 Sie 2015 11:48 732 1
REKLAMA
  • #1 14940921
    FantasyPatrix
    Poziom 1  
    Laptop Asus G771JW
    Witam. Ostatnio , jakiś miesiąc temu, przeszedłem na windows 10 z win 8.1. Jednak po paru godzinach postanowiłem powrócić do mojej ósemki. Wszystko zrobiłem i było ok. Pierwsza zmiana jaka zauważyłem to było to, iż nie mogłem niczego instalować ze store'a ponieważ wyskakiwal błąd. Starałem się to naprawić, jednak nie mogłem(u mnie nie było jednej rzeczy, dzięki której mógłbym to naprawić, to było coś z dostępem do internetu, tworzyłem nową grupę programów, nie pamiętam już). W każdym razie dałem sobie z tym spokój bo miałem już apki wcześniej zainstalowane i store mało mnie obchodził. Niestety teraz każda aplikacja, taka typowo pod win 8.1 (w tym ustawienia) przestała mi działać. Włącza się okno, od razu się minimalizuje ale nic nie wyświetla. Próbowałem refreshu oraz resetu systemu, jednak wyskakiwal błąd odnośnie tego, że nie może znaleźć tego pliku, tak samo kiedy odpalalem te opcje ręcznie przez pliki w systemie. Próbowałem zainstalować win 8.1, win 7, jednak wyskakiwal błąd, że nie można zainstalować. W końcu postanowiłem chwycić się ostatniej deski, postanowiłem zainstalować dziesiątkę, oczywiście równiez wyskoczył błąd i nie mogłem zainstalować tego systemu. Niestety instalowanie przez biosa nie jest aktualnie możliwe, ponieważ w Asusie wchodzi się do niego z poziomu systemu (co jest dla mnie idiotyzmem bo w mojej sytuacji nie mogę do niego wejść przez ustawienia). Próbowałem wpisywać wiele komend w cmd odnośnie zainstalowania systemu jeszcze raz, jednak nic nie działa i tu moje pytanie, czy można na systemie win 8.1 wpisać komendę aby aktywować bios? Pewnie tak, ale czy mógłby mi ktoś ją podać? Byłbym wdzięczny
  • REKLAMA
  • #2 14942791
    terry1996
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    A partycja recovery? - chyba F9 spamuj od włączenia kompa
    Nie próbowałeś z nią? Refresh systemu to tylko usuwanie plików rejestru i aplikacji.
REKLAMA