Temat zakładam tutaj gdyż wydawało mi się że wiem wystarczająco wiele aby w miarę sprawnie posługiwać się pecetem, a jednak zaskoczyła mnie pewna rzecz, otóż ostatnio w dosyć dziwny sposób udaje mi się włączyć komputer. Mianowicie odkryłem to przez przypadek - kładąc headset na klawiaturze - system się uruchomił. Myślałem że może zostawiłem komputer w trybie uśpienia i naciśnięcie jakiegokolwiek klawisza "obudziło" system, ale wykluczyłem tą możliwość gdyż raczej rzadko zostawiam w ten sposób komputer. Dziś znów doznałem zaskoczenia, położyłem swoje słuchawki na klawiaturze żeby zrobić miejsce na papiery, a tu proszę, system się uruchomił i dodatkowo mamy opcje typu "uruchom monitorowanie rozruchu", "ostatnia znana dobra konfiguracja" czy "uruchom w trybie awaryjnym" w paru wariantach m.in 640x480.
Stąd urodziło się moje pytanie:
Istnieje jakaś tajna kombinacja klawiszy uruchamiająca system? (Posiadam Win7 i wykluczamy tryb uśpienia oraz specjalne przyciski na klawiaturze typu Power on/off).
Stąd urodziło się moje pytanie:
Istnieje jakaś tajna kombinacja klawiszy uruchamiająca system? (Posiadam Win7 i wykluczamy tryb uśpienia oraz specjalne przyciski na klawiaturze typu Power on/off).