logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kombinacja klawiszy uruchamiających rozruch systemu?

voskee 28 Sie 2015 18:08 1056 3
REKLAMA
  • #1 14953979
    voskee
    Poziom 1  
    Temat zakładam tutaj gdyż wydawało mi się że wiem wystarczająco wiele aby w miarę sprawnie posługiwać się pecetem, a jednak zaskoczyła mnie pewna rzecz, otóż ostatnio w dosyć dziwny sposób udaje mi się włączyć komputer. Mianowicie odkryłem to przez przypadek - kładąc headset na klawiaturze - system się uruchomił. Myślałem że może zostawiłem komputer w trybie uśpienia i naciśnięcie jakiegokolwiek klawisza "obudziło" system, ale wykluczyłem tą możliwość gdyż raczej rzadko zostawiam w ten sposób komputer. Dziś znów doznałem zaskoczenia, położyłem swoje słuchawki na klawiaturze żeby zrobić miejsce na papiery, a tu proszę, system się uruchomił i dodatkowo mamy opcje typu "uruchom monitorowanie rozruchu", "ostatnia znana dobra konfiguracja" czy "uruchom w trybie awaryjnym" w paru wariantach m.in 640x480.
    Stąd urodziło się moje pytanie:
    Istnieje jakaś tajna kombinacja klawiszy uruchamiająca system? (Posiadam Win7 i wykluczamy tryb uśpienia oraz specjalne przyciski na klawiaturze typu Power on/off).
  • REKLAMA
  • #2 14954015
    Brykiecik
    Poziom 11  
    Ocena: 53
    Podaj dokładną nazwę klawiatury ;)
    W bios'ie można ustawić, aby komputer uruchamiał się z urządzenia na USB. Może wystarczy zresetować BIOS'a. :)
  • REKLAMA
  • #3 14954020
    kokapetyl
    Poziom 43  
    Ocena: 2089
    voskee napisał:
    Istnieje jakaś tajna kombinacja klawiszy uruchamiająca system?

W tym przypadku, chodzi Ci o włączenie PC.
    voskee napisał:
    wykluczamy tryb uśpienia oraz specjalne przyciski na klawiaturze typu Power on/off

Sprawdziłeś w BIOS, że nie jest ustawiony na włączenie z klawiatury ?
  • #4 14954284
    Brykiecik
    Poziom 11  
    Ocena: 53
    Poczekajmy zatem na autora :)
REKLAMA