logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tania i niezawodna firma kurierska - koperty na terenie Polski

ziomu 06 Wrz 2015 18:26 1317 10
REKLAMA
  • #1 14976108
    ziomu
    Poziom 8  
    Ocena: 10
    Witam. Otóż chciałbym wybrać firmę do nadawania przesyłek na terenie Polski - głównie koperty i małe paczki. Która firma kurierska spełni wszystkie moje oczekiwania, czyli: będzie tania i szybka, nadawanie odbędzie się łatwo, szybko i z progu moich drzwi (miasto 50 tyś.), posiada prosty i przejrzysty cennik.
    Ps. Lepiej zamówić kuriera bezpośrednio ze strony kuriera, czy poprzez pośredników, np. sendit.pl?
    Jeśli przez pośredników to jaka strona najlepsza: sendit.pl, kurjerzy.pl czy jakaś inna?
  • REKLAMA
  • #2 14976114
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    A ile tych przesyłek będzie w skali dnia / tygodnia / miesiąca.
  • REKLAMA
  • #3 14976132
    ziomu
    Poziom 8  
    3-4 na miesiąc głównie koperty i małe paczki.
  • #4 14976301
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    Przy tej ilości przesyłek to groszowe korzyści.
  • #5 14976408
    ziomu
    Poziom 8  
    Tu nie chodzi o zyski, tylko o zadowolenie kupującego, jakość usług kurierskich, proste procedury zamówienia itp... Z resztą wszystko napisane w poście #1.
  • REKLAMA
  • #6 14976455
    maurycy123
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 734
    ziomu napisał:
    3-4 na miesiąc głównie koperty i małe paczki.
    Przy tej ilości to ja bym szukał firmy która przyjedzie i sama zapakuje paczki (o wpisaniu adresu nie wspomnę). A tak na poważnie. Chyba sobie jaja robisz. Przy tej ilości paczek to z żadną firmą kurierską nie wynegocjujesz dobrych warunków. Przy tej ilości polecam Ci Pocztę Polską. Ewentualnie zamawiać kuriera. A co do zadowolenia klientów to i tak wszystko zależy od "dostarczycieli".
  • #7 14976559
    ziomu
    Poziom 8  
    @maurycy123
    Otóż jaj nie robię, a sprzedaję na allegro. Nie rozumiem cię. Ja piszę, że szukam firmy kurierskiej z której usług są ludzie zadowoleni, a ty piszesz o negocjowaniu warunków o których nawet NIC NIE PISAŁEM.

"Przy tej ilości polecam Ci Pocztę Polską"
    Być może klienci chcieliby mieć już zakupy na drugi dzień. Co nie?

"Ewentualnie zamawiać kuriera."
    O to właśnie mi cały czas chodzi, bo żadnych umów nie chcę podpisywać.

"A co do zadowolenia klientów to i tak wszystko zależy od "dostarczycieli"."
    Ależ to ja szukam konkretną firmę "dostarczycielską" bo jak zaginie nieubezpieczona przesyłka to będzie i także MÓJ problem.
  • #8 14976567
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2482
    Skoro allegro to sendit - jeżeli chodzi o jakość usług tu juz ma tylko i wyłącznie znaczenie osoba kuriera.
  • #9 14976599
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 14976612
    ziomu
    Poziom 8  
    Christophorus napisał:
    ziomu napisał:
    Być może klienci chcieliby mieć już zakupy na drugi dzień. Co nie?
    Poczta Polska oferuje odpowiednie usługi, np. Paczka Extra 24, Paczka 24 jest też Paczka 48.

To o tym akurat wiem, jednakże wolałbym dać opcję wyboru klientom, bo z doświadczenia wiem, że niektórzy nie mają miłych wspomnień z Pocztą Polską (nawet specjalnie jedna osoba pisała do mnie czy mógłbym dodać opcję kuriera) choć mi żadna przygoda z nią się nie zdarzyła :).
  • REKLAMA
  • #11 15051299
    Nicedog
    Poziom 23  
    Ocena: 112
    W tym temacie to mogę poinformować o moim niedawnym, bardzo pozytywnym doświadczeniu z InPost.
    Wysyłka dysku zewnętrznego na prawie drugi kraniec Polski (którego opakowanie owinąłem gąbką i włożyłem do koperty wielkości A4) - kosztowała mnie tylko 3,5 zł, no i przesyłka ta miała rangę "listu poleconego ekspresowego".
    A gdybym zamiast do koperty, ten sam dysk zapakował do pudełka kartonowego - to musiałbym za tę samą wysyłkę zapłacić chyba przeszło 8 zł. Dziwne - nieprawdaż ? :)
    Bardzo ważne w tym wszystkim jest przede wszystkim to, że przesyłki nadawane przez InPost można na bieżąco śledzić w Internecie. Na ich stronie wystarczy tylko wpisać numer podany na paragonie nadania. Ponadto punkty odbioru i nadawania poczty InPost mogą oprócz kiosków, również mieścić się w sklepach, kafejkach internetowych itd.
    Dużym udogodnieniem jest tu także to, że przy oddawaniu listu (przesyłki) nie trzeba wypełniać żadnego kwitka, tak jak to obowiązkowo stosowane jest na Poczcie Polskiej.
    W InPost na przesyłkę po prostu przykleja się tylko nalepkę z wydrukowanym kodem kreskowym i daje Klientowi (nadawcy przesyłki) paragon, który od razu po uiszczeniu opłaty został automatycznie wydrukowany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje firmy kurierskiej do nadawania przesyłek w Polsce, głównie kopert i małych paczek, z naciskiem na niskie koszty, szybkość oraz prostotę zamówienia. W odpowiedziach pojawiają się różne sugestie, w tym Poczta Polska, która oferuje usługi takie jak Paczka Extra 24, Paczka 24 i Paczka 48. Użytkownik zwraca uwagę na potrzebę wyboru firmy, która zapewni zadowolenie klientów, a także na doświadczenia z InPost, który oferuje korzystne ceny i możliwość śledzenia przesyłek online. Wskazano również na różnice w procedurach nadawania przesyłek w InPost i Poczcie Polskiej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA