logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czytnik Chipdrive extern 320 – jak zbudować system rejestracji czasu pracy z LCD?

lukaspaw 05 Cze 2005 01:38 1260 3
REKLAMA
  • #1 1551296
    lukaspaw
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    mój szef stwierdził, iż musimy zrobić w pracy czytnik godzin pracy na karty chip-owe. dał mi stary czytnik Chipdrive extern 320-jest to zgrabny czytnik kart, który podłączamy do komputera przez RS-a. dołączony jest do niego również program który pozwala na zapis i odczyt danych z karty. czy ktoś zajmował się podobnym problemem? według mnie trzeba będzie od nowa napisać cały probgam na komputer, który będzie uwzględniał daty, wpisywał godziny wejścia i wyjścia i archiwizował dane za miesiąc. dodatkowo trzeba by było przerobić jakoś czytnik by dołożyć mu przynajmniej jakiś wyświetlacz LCD i własne zasilanie i zapamiętywanie danych (może się zdażyć że komputer nie będzie włączony). czy ktoś mógłby mi doradzić jak się za to zabrać, czy opłaca się przerabiać gotowy czytnik czy zaprojektować od początku i jak napisać program do niego-bawiłem się kiedyś dość długo w programowanie mikrokontrolerów ale robiłem wszystko w asemblerze i obawiam się że to może być za bardzo skomplikowany program jak na moje umiejętności. a może praca jest nie warta zachodu i lepiej kupić gotowe zestawy?
  • REKLAMA
  • #2 1561149
    Pomyslowy_Dobromir
    Poziom 14  
    ja wpisałbym w google: rcp
  • REKLAMA
  • #4 1978839
    lukaspaw
    Poziom 12  
    pomysł na szczęście się skończył-mogli by nas wtedy kontrolować za wyskok po śniadanie do sklepu a wwiększości to szef wysyła kogoś tam po kanapki a potem się wścieka co tam dany osobnik robi (nie pamieta już że go sam wysłał).
    dzięki za zainteresowanie
REKLAMA