mój szef stwierdził, iż musimy zrobić w pracy czytnik godzin pracy na karty chip-owe. dał mi stary czytnik Chipdrive extern 320-jest to zgrabny czytnik kart, który podłączamy do komputera przez RS-a. dołączony jest do niego również program który pozwala na zapis i odczyt danych z karty. czy ktoś zajmował się podobnym problemem? według mnie trzeba będzie od nowa napisać cały probgam na komputer, który będzie uwzględniał daty, wpisywał godziny wejścia i wyjścia i archiwizował dane za miesiąc. dodatkowo trzeba by było przerobić jakoś czytnik by dołożyć mu przynajmniej jakiś wyświetlacz LCD i własne zasilanie i zapamiętywanie danych (może się zdażyć że komputer nie będzie włączony). czy ktoś mógłby mi doradzić jak się za to zabrać, czy opłaca się przerabiać gotowy czytnik czy zaprojektować od początku i jak napisać program do niego-bawiłem się kiedyś dość długo w programowanie mikrokontrolerów ale robiłem wszystko w asemblerze i obawiam się że to może być za bardzo skomplikowany program jak na moje umiejętności. a może praca jest nie warta zachodu i lepiej kupić gotowe zestawy?