logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy żarniki D2S Neolux to budżetowa linia Osram? Opinie i doświadczenia

ToLo84 14 Wrz 2015 20:37 19653 12
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 14995543
    domex32
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2450
    ToLo84 napisał:
    Jest to produkt godny polecenia?

Philips, Osram lub oryginał.
  • REKLAMA
  • #3 14996234
    ToLo84
    Poziom 16  
    Ocena: 51
    Nie widać na nich w nocy? Niszczą przetwornice? Szybko się wypalają? Czy co?
  • REKLAMA
  • #4 14996235
    domex32
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2450
    Wszystko po trochu, na takich rzeczach nie ma co oszczędzać, w praktyce się to nie opłaca.

Poza tym, D2S nie są wcale takie drogie, żeby szukać kilku złotych oszczędności, kosztem wymiany przetwornic w przyszłości.
  • #5 14996275
    ToLo84
    Poziom 16  
    Ale zachodzi duże ryzyko kupienia podróby, które są jeszcze gorsze. Kupując Niemieckie Neoluxy nie ma takiego ryzyka...
  • #6 15015280
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Neolux to nie jest to samo co osram czasem?
  • REKLAMA
  • #7 15015397
    ToLo84
    Poziom 16  
    Jest to samo i nie ma ryzyka że będzie to jakaś podróba.
  • #8 17180203
    jacekrt
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    miałem niefart kupić Neolux D1S, to chiński badziew, nie ma wydajności świetlnej wadliwy rozkład oświetlenia (porównywałem ze sprawną Osram w tym samym reflektorze), nie idzie wyegzekwować gwarancji na ten bubel,
  • #9 17182599
    Eidems
    Poziom 29  
    jacekrt napisał:
    miałem niefart kupić Neolux D1S, to chiński badziew, nie ma wydajności świetlnej wadliwy rozkład oświetlenia (porównywałem ze sprawną Osram w tym samym reflektorze), nie idzie wyegzekwować gwarancji na ten bubel,

Kupiłeś pewnie podróbkę.
  • #10 17250655
    Newyorker
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Kupiłem rok temu 2 żarniki Neolux D2S po 130 zl za sztukę. Sprawdziłem czy nie są podrobione. Wyglądają na oryginały. Niestety po roku jeden zaczął świecić na różowo. Teraz zaczynają się schody z gwarancją bo nigdzie na pudełku ani na stronie producenta Neolux nie ma informacji o gwarancji na produkt, pozostaje kontakt mailowy-telefoniczny. Zobacze co da sie zrobić.
  • #11 17250963
    Eidems
    Poziom 29  
    Newyorker napisał:
    Kupiłem rok temu 2 żarniki Neolux D2S po 130 zl za sztukę. Sprawdziłem czy nie są podrobione. Wyglądają na oryginały. Niestety po roku jeden zaczął świecić na różowo. Teraz zaczynają się schody z gwarancją bo nigdzie na pudełku ani na stronie producenta Neolux nie ma informacji o gwarancji na produkt, pozostaje kontakt mailowy-telefoniczny. Zobacze co da sie zrobić.

Paragon i do sklepu gdzie je kupiłeś...
  • #12 17251618
    Newyorker
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Tak, tylko znając życie w sklepie powiedzą: pocałujta w d.pę wójta - gwarancja tylko na rok. Wysłałem zapytanie do neoluxa o okres obowiązywania gwarancji, bo według mnie na żarniki to minimum dwa lata powinny być - te neoluxy mogą 10000 godz. świecić.
  • #13 17256889
    Eidems
    Poziom 29  
    Newyorker napisał:
    Tak, tylko znając życie w sklepie powiedzą: pocałujta w d.pę wójta - gwarancja tylko na rok. Wysłałem zapytanie do neoluxa o okres obowiązywania gwarancji, bo według mnie na żarniki to minimum dwa lata powinny być - te neoluxy mogą 10000 godz. świecić.

Masz 2 lata rękojmi na paragon, po drugie ciśnij sprzedawce a nie neoluxa. Co do jakości, kupiłem 2 żarówki osram, jedna równo po 10tyś padła. Wymieniłem komplet na żarówkę boscha i tungsram, zobaczymy jak z żywotnością;)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy żarników D2S marki Neolux, które niektórzy użytkownicy uważają za budżetową linię Osram. Użytkownicy dzielą się swoimi doświadczeniami, wskazując na różne problemy, takie jak niska wydajność świetlna, szybkie wypalanie oraz trudności z egzekwowaniem gwarancji. Pojawiają się obawy dotyczące ryzyka zakupu podróbek, jednak niektórzy twierdzą, że Neolux to bezpieczny wybór. Wiele osób podkreśla, że oszczędzanie na żarnikach może prowadzić do większych kosztów związanych z wymianą przetwornic. Wskazano również na różnice w jakości między Neolux a Osram, a także na problemy z gwarancją, które mogą być trudne do rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA