logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie sterowników IDEC - jakie oprogramowanie do pisania i symulacji?

TimER12 17 Wrz 2015 18:54 1752 7
REKLAMA
  • #1 15001516
    TimER12
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Niedawno miałem zajęcia na których pokazano nam jak pisać program do sterownika IDEC. Było to na pracowni więc pracowni więc program pisałem na komputerze, a sterowanie odbywało się na prawdziwych siłownikach(silniki, lampki itp.).
    Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwe pisanie programu i symulacja go wirtualnie na komputerze, a jeśli tak to jakie programy potrzebuję?
    Czytałem w internecie o tym ale niewiele zrozumiałem (jedni piszą że wystarczy jeden program, a inni że potrzebne są dwa: do napisania programu i symulacji go)
    Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie albo jakieś linki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15049339
    mechatroooonik
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    wystarczy logo soft comfort.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15051460
    TimER12
    Poziom 8  
    Dziękuję za odpowiedz. Może wiesz z jakiej strony ściągnę te programy?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 15052228
    mechatroooonik
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    ta wersja demo pozwoli Ci pisać symulować i zapisywać programy, uniemożliwia tylko wysłanie programu do sterownika. Polecam bo sam z tego programu korzystam 3 lata.
    http://w3.siemens.com/mcms/programmable-logic...-module-logo/demo-software/pages/default.aspx

Dodano po 52 [sekundy]:

spolszczenie też idzie znaleźć
  • #8 15064490
    TimER12
    Poziom 8  
    Wielkie dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał informacji na temat oprogramowania do programowania i symulacji sterowników IDEC. Odpowiedzi wskazały, że do symulacji można używać programów takich jak Logo! Soft Comfort od Siemensa, Schneider Zelio Soft oraz Eaton Easy Soft. Wskazano, że dostępne są wersje demo, które umożliwiają pisanie i symulację programów, ale nie pozwalają na przesyłanie ich do sterownika. Użytkownicy sugerowali pobranie oprogramowania ze stron producentów, a także dostępność spolszczeń dla niektórych programów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA