logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Bravia KDL-40EX710 - Aplikacje internetowe nie działają, błąd sieci na IPLA

makocze 25 Wrz 2015 16:22 2112 3
REKLAMA
  • #1 15020169
    makocze
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Od pewnego czasu, zadna aplikacja internetowa w tym Tv, nawet przegladarka, ipla, axn nie dzialaja. Telewizor pomyslnie przechodzi diagnostyke sieci, przewodowo jak i rowniez bezprzewodowo, pokazujac 3x OK. Pomyslnie rowniez przeprowadzone jest odswiezanie zawartosci internetowej i uwierzytelnianie, a jednak przy wybraniu np ipla, laduje sie koleczo, po czym wyskakuje komunikat "Blad Sieci" sprobuj/anuluj.

Robilem wszystko co znalazlem w sieci i nic nie pomoglo. Bylo robione:

-zmiana routera
    -power reset: wylaczanie TV z kontaktu na kilka minut i ponownie wlaczanie
    -power reset rutera
    -zresetowanie TV pilotem (strzalka+ power z boku)- jedyna porada z serwisu!!!
    -podlaczenie internetu kabelkiem i rowniez karta sieciowa sony do tego modelu.
    -reset Tv w jezyku niemieckim

Dolacze, ze oprogramawanie w TV jest najnowsze i ipla oraz inne aplikacje na drugim TV dzialaja (inny model TV, ta sama siec), wiec z tego wynika ze ruter nie ma zadnej zapory. Co zrobic, doradzcie? Czy polaczyc jakos przez inne urzadzenie, tylu dvd, dekoder???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15020357
    makocze
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Piotr2608 napisał:

zauwazylem ze mam oprogramowanie 117eul-0108. Pobralem to wspomniane przez ciebie wyzej, na usb wypakowany folder, ale niestety nic sie nie dzieje po podlaczeniu usb do TV. USB wykryte, ale nie przeprowadza sie update na 131eul, co moze byc nietak?
  • #4 15224891
    zebra12
    Poziom 2  
    Mam ten sam problem, też mi zniknęły polskie aplikacje, pisałam nawet do sony, oczywiście bez echa.
REKLAMA