logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony XR-C2300R - Wyświetlacz nie pokazuje tekstu po czyszczeniu radia

mtkrell 07 Paź 2015 21:55 882 0
REKLAMA
  • #1 15050182
    mtkrell
    Poziom 2  
    Witam,

Wczoraj zakupiłem do swojego radia adapter kasetowy na mp3, niestety nie odpalił, inne kasety też miały problem z odtwarzaniem więc postanowiłem że wyczyszczę radio w środku oraz przeczyszczę czytnik bo dawno nie było nic odtwarzane wiec czytnik mógł być przybrudzony. Rozkręciłem przy okazji również panel aby go przeczyścić przedmuchać z kurzu. Przetarłem gniazdo alkoholem i wszystko z powrotem złożyłem tak jak powinno być. Niestety od tego momentu na wyświetlaczu nie pojawiają się żadne napisy nawet demo sony, tak to wszystko działa tak jak było przed czyszczeniem. Wyszukuje i zapisuje stacje tyle że nie widzę żadnej informacji na wyświetlaczu. Przed czyszczeniem radio miało działający wyświetlacz i świeciło jak powinno. W nocy widać wyraźnie że wyświetlacz świeci, w dzień jest to trudno dostrzegalne. Jeśli popatrzyły od góry świeci czerwonym kolorem, z boku pomarańczowym. Przycisk reset nic nie daje.
    Z góry dziękuje za pomoc.

Sony XR-C2300R - Wyświetlacz nie pokazuje tekstu po czyszczeniu radia Sony XR-C2300R - Wyświetlacz nie pokazuje tekstu po czyszczeniu radia
  • REKLAMA
REKLAMA