1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? ~ 30m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m ale możliwość ustawienia bliżej
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? na co dzień 2, czasami do około 6
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? założenie jest żeby wisiał ale nie jest to obligatoryjne
6. Jak słońce świeci w pokoju? patrząc na TV od prawej strony ( ale są rolety, o ile ma to znaczenie)
7. Jaki masz obecnie telewizor? Sharp Aquos 60'' ( nie pamiętam dokładnie modelu)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? n/a
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? n/a
10 .Jakie urządzenia? n/a
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? jeżeli będzie taka możliwość to tak ale nie jest to obligatoryjne
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 55-60''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? brak kompatybilności z urządzeniami zewn.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? w nocy
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do 5000 zł. Jeżeli nie byłby to 4k to byłoby miło jakby był tańszy
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie
Cześć,
Nadszedł czas aby opuścić gniazdko rodziców i przenieść się na "swoje". W związku z tym trzeba oczywiście odpowiednio uposażyć swoje nowe "M". Prośba o pomoc w doborze TV, mówiąc szczerze jestem totalnie zagubiony w tych wszystkich nowinkach i im więcej czytam tym mniej wiem. Z początku byłem zdecydowany na TV z 4k, jednak z każdą kolejną przejrzaną stroną zaczynam powątpiewać czy na pewno jest mi to potrzebne... co do rozmiaru to aktualnie korzystałem z TV 60'' i chciałbym i chyba w tych granicach się obracać ( +/- 5'') no chyba że z "wywiadu" wywnioskujecie, że bardziej optymalny byłby mniejszy/większy TV.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m ale możliwość ustawienia bliżej
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? na co dzień 2, czasami do około 6
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? założenie jest żeby wisiał ale nie jest to obligatoryjne
6. Jak słońce świeci w pokoju? patrząc na TV od prawej strony ( ale są rolety, o ile ma to znaczenie)
7. Jaki masz obecnie telewizor? Sharp Aquos 60'' ( nie pamiętam dokładnie modelu)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? n/a
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? n/a
10 .Jakie urządzenia? n/a
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3-4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? jeżeli będzie taka możliwość to tak ale nie jest to obligatoryjne
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 55-60''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? brak kompatybilności z urządzeniami zewn.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? w nocy
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do 5000 zł. Jeżeli nie byłby to 4k to byłoby miło jakby był tańszy
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie
Cześć,
Nadszedł czas aby opuścić gniazdko rodziców i przenieść się na "swoje". W związku z tym trzeba oczywiście odpowiednio uposażyć swoje nowe "M". Prośba o pomoc w doborze TV, mówiąc szczerze jestem totalnie zagubiony w tych wszystkich nowinkach i im więcej czytam tym mniej wiem. Z początku byłem zdecydowany na TV z 4k, jednak z każdą kolejną przejrzaną stroną zaczynam powątpiewać czy na pewno jest mi to potrzebne... co do rozmiaru to aktualnie korzystałem z TV 60'' i chciałbym i chyba w tych granicach się obracać ( +/- 5'') no chyba że z "wywiadu" wywnioskujecie, że bardziej optymalny byłby mniejszy/większy TV.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.