Witam, od dzisiaj na mojej przeglądarce której używam (Google Chrome) przekierowuje mnie ciągle na strony typu : safe finder, snapdo itd. Próbowałem już na kilka sposobów jakoś się tego pozbyć (Tutoriale z YT) ale nic nie pomaga. Zazwyczaj odinstalowywałem niechcianą rzecz ale nadal jestem przekierowywany na te strony. Wyskakują różnego typu reklamy itp. Proszę o pomoc jak mogę się tego pozbyć.
Załączniki:
AdwCleaner_S1_.txt(4.18 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Addition.txt(21.84 KB)
FRST.txt(42.92 KB)
Google Chrome
Menu (prawy górny róg, 3 poziome paski) > Ustawienia > Rozszerzenia (lewy górny róg) > Zjeżdżasz na sam dół strony i klikasz ''Pobierz więcej rozszerzeń'' >
>W wyszukiwarce w lewym górnym rogu wpisujesz ''AdBlock'' (znak białej dłoni stopu) i klikasz ''+ Dodaj do chrome''. Program zainstaluje się automatycznie, blokuje on wszelkie niechciane reklamy czy strony.
Google Chrome
Menu (prawy górny róg, 3 poziome paski) > Ustawienia > Rozszerzenia (lewy górny róg) > Zjeżdżasz na sam dół strony i klikasz ''Pobierz więcej rozszerzeń'' >
>W wyszukiwarce w lewym górnym rogu wpisujesz ''AdBlock'' (znak białej dłoni stopu) i klikasz ''+ Dodaj do chrome''. Program zainstaluje się automatycznie, blokuje on wszelkie niechciane reklamy czy strony.
Mam AdBlocka od samego początku jednak on tego nie jest w stanie zablokować. Ciągle jak uruchamiam przeglądarkę strona startowa automatycznie się zmienia na jakąś inną "safefinder" tak samo jak otwieram nową kartę. Czasami zmienia się na "snapdo".
Wielkie dzięki! Pomogło ... uff mogłem tutaj szybciej temat napisać, a ja męczę się z tym od godziny 13. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie, po odinstalowaniu tego SpyHuntera (programie, który NIBY miał mi pomóc), gdy resetuję komputer po pewnym czasie pojawia się czarny ekran i tam mam do wyboru co mam uruchomić:
1. Spyhunter
2. Win Vista
3. Win 7
Gdy nie klikam nic, automatycznie uruchamia się w systemie ten SpyHunter coś tam robi i znowu resetuje się komp. Gdy dopiero wybiorę 3 opcję uruchomi mi się normalnie Windows. Wiesz może jak temu zaradzić? Jak pozbyć się tego cholerstwa, żeby windows uruchamiał się normalnie, czyli standardowo - od razu?
✨ Użytkownik zgłosił problem z przekierowaniami na strony typu Safe Finder i Snapdo w przeglądarce Google Chrome. Pomimo prób usunięcia niechcianych rozszerzeń i programów, problem nadal występował. W odpowiedziach zasugerowano odinstalowanie podejrzanych programów, takich jak SpyHunter, oraz użycie narzędzia AdwCleaner do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Po wykonaniu tych kroków użytkownik potwierdził, że problem został rozwiązany. Dodatkowo, w przypadku problemów z uruchamianiem systemu Windows, zasugerowano użycie poleceń bootrec do naprawy sektora rozruchowego. Wygenerowane przez model językowy.