logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu

Paperzak 12 Paź 2015 21:38 1224 1
REKLAMA
  • #1 15062560
    Paperzak
    Poziom 2  
    Witajcie, od jakiegoś czasu mam narastajacy problem. Mam 3 letniego laptopa i od jakiegoś miesiąca dzieje się z nim coś nie dobrego. Uruchomienie laptopa to około 90sek, kolejne 90 sek to czas po którym jest zdatny do korzystania, najzwyczajniej użycie dysku jest 100%. Tak było ale się nie przejmowałem tym bo sprzęt się starzeje ale teraz czasem nawet przy nic nie robieniu użycie dysku waha się w okolicach 100%. Czytałem wiele tematów i próbowałem różnych rzeczy:zabawa z pamięcią wirtualną, wyłączanie usług i programów startowych ale bez różnicy. Jakieś 2 miesiące temu robiłem formata więc laptop nie jest zasyfiony. Korzystam z programu Ccleaner + avasta więc wirusy odpadają. Obawiam się że żywot dysku się kończy ale potrzebuję waszej opinii, dołączam zdjęcia z msconfig/menadzera oraz crystaldiskinfo oraz HDTUNE
    Win 7
    Intel Core i3- 2350M 2.30Hz
    4GB ram
    Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu Użycie dysku 100%, długi czas włączania/wyłączania systemu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15062617
    Brodi
    Poziom 32  
    Ocena: 188
    Jednym słowem bajzel :]
    Wywaliłbym jeszcze kilka rzeczy z autostartu - głównie jave nvidie nvidia 3d, nf4, mozilla flash itp, odinstalował avasta i zacznie to jakoś chodzić. Dalej services.msc - wyłącz zbędne usługi , windows update, to dziadostwo ostatnio mi robi gigabajty logów na kilku komputerach i nic nie pomaga :]
    ccleaner - narzędzia - autostart - wyłącz tam większość.
REKLAMA