logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Interfejs audio do 400 zł z wejściem gitarowym i mikrofonowym - Alesis IO2 Express?

Saint-Just 13 Paź 2015 15:06 3912 3
REKLAMA
  • #1 15063986
    Saint-Just
    Poziom 2  
    Witam wszystkich ciepło, mam kilka pytań odnośnie interfejsów audio.
    Poszukuję sprzętu, co do którego mam następujące wymagania:

1. Najważniejsze, opiszę trochę szerzej. Aktualnie tworzę dźwięk na laptopie, na karcie zintegrowanej. Podpięta klawiatura sterująca midi-usb, Liczne VST, DAW to Reaper. Na słuchawkach daje radę, ale po podłączeniu tym samym wyjściem do nagłośnienia już zdecydowanie mniej i o to właśnie się rozchodzi - czy zewnętrzny interfejs poprawi jakość wychodzącego dźwięku? (jeśli by ktoś wytłumaczył laikowi w jaki sposób się to stanie, to jeszcze większe dzięki!)

2. Wejście gitarowe. W sumie podstawa. Myśląc przyszłościowo mogą być dwa, jakby przyszło kiedyś bawić się z całym zespołem (klawisz, gitara, bas, elektryczna perkusja)

3. Wejście mikrofonowe. Wystarczy jedno.

Budżet do 400 zł, w tej cenie wypatrzyłem dwa produkty Alesis: IO2 Express oraz Multimix-4 USB. Co o nich sądzicie? Jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15065248
    Recoil83
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    Witam, dźwięk będzie na pewno lepszy niż z integry, Multimix-4 to mikser z wbudowanym interfejsem audio słabej jakości, jest stosowany w prostych systemach rejestracji dźwięku, do pracy w DAWie i wtyczkach lepsza będzie Alesis IO2 Express ma lepsze przetworniki, lub Presonus AudioBox USB, oczywiście na sterownikach ASIO.
  • REKLAMA
  • #3 15065348
    Saint-Just
    Poziom 2  
    Dzięki. Chyba w danej chwili na czoło wysunął się Presonus, na innym forum też mi go polecono.
REKLAMA