logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy piloty uniwersalne działają z kartą Leadtek WinFast TV 2000?

Godzilla 07 Cze 2005 23:37 1184 6
REKLAMA
  • #1 1558833
    Godzilla
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Mam karte telewizyjną Leadtek WinFast TV 2000. W zestawie do tej karty był równiez pilot. Niestety pilot nie był najlepszej jakości i po 5 latach użytkowania trochę się spsuł i niedziała większosć funkcji. Mam w związku z tym pytanie. Czy do tej karty telewizyjnej będą pasowały piloty uniewrsalne? Pomóżcie bo bez pilota tio jak bez ręki!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 1558844
    kasjo
    Poziom 26  
    Ocena: 89
    Moze tylko sie gumki wytarly w pilocie? W sklepach z pilotami mozna kupic zestawy naprawcze (gumki+odpowiedni klej). Ewentualnie poczyscic pola stykowe.
  • REKLAMA
  • #3 1559169
    erikses
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    "universalnego" nie polecam ,zależy co to za pilot, ja w lifeview miałem RM5 tkę idziesz na giełdę i szukasz
  • #4 1559639
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Sprawdź na jakiej częstotliwośći pracuje orginalny i szukaj podobnego..
    Uniwersalnego możesz użyć ale w przypadku girdera (odpowiednio skonstruowanego układu)
  • REKLAMA
  • #5 1562940
    Godzilla
    Poziom 14  
    A jak sprawdzić na jakiej częstotliwości pracuje ogrinalny pilot? Są do tego jakieś programy?
  • REKLAMA
  • #7 1658900
    Godzilla
    Poziom 14  
    Problem rozwiązany. Wystarczyło na gumki przykleić zwykłą folię aluminiową (wziołem od mamy z kuchni) kropelką i pilot śmiga jak nówka:)
    Wszystko wyjaśnione temat zamykam . ( TJT )

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada kartę telewizyjną Leadtek WinFast TV 2000 wraz z oryginalnym pilotem, który po 5 latach użytkowania uległ uszkodzeniu i przestał prawidłowo działać. Pojawiło się pytanie o kompatybilność pilotów uniwersalnych z tą kartą. W odpowiedziach zasugerowano najpierw sprawdzenie i ewentualną naprawę oryginalnego pilota, np. wymianę zużytych gumek lub oczyszczenie styków. Zalecano także sprawdzenie częstotliwości pracy oryginalnego pilota, aby dobrać pilot uniwersalny o podobnych parametrach, jednak uniwersalne piloty nie zawsze są polecane ze względu na różnice w konstrukcji układów. Autor zapytał o metody sprawdzenia częstotliwości, otrzymując linki do źródeł i sugestię użycia wyszukiwarki internetowej. Ostatecznie problem rozwiązano przez przyklejenie folii aluminiowej na gumki pilota, co przywróciło jego pełną funkcjonalność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA