logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firewall blokuje Need for Speed online - jak go skonfigurować?

isk_m 08 Cze 2005 15:19 3852 6
REKLAMA
  • #1 1560205
    isk_m
    Poziom 13  
    gdy chce grać w ned for speed online to wświetla mi sie komunikat o firewallu a co to jest ? i jeszcze jedno jak to usunąc bo muj znajomy który ma tego samego operatora neta gra OK . błaagam o pomoc jakiś tydzien temu było OKej
  • REKLAMA
  • #2 1560229
    LtLog
    Poziom 30  
    Ocena: 39
    Google twoim przyjacielem:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Firewall

Ponadto nie podałeś żadnych informacji jak system czy oprogramowanie; nie podałeś też treści komunikatu.

Pozdrawiam Lt.
  • REKLAMA
  • #3 1560231
    Rafał Przybyło
    Poziom 11  
    Witam.
    Moze zainstalowales jakis programowy firewall np. Kerio Firewall lub serial packa 2 do windowsa XP. Prawdopodobnie zablokowal on porty wykorzystywane przez gre do komunikacji. Skoro 2 tyg. temu dziala to czy instalowales jakies programy w ciagu ostatnich 2 tygodni lub SP 2
  • #4 1560351
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Fierwall - ściana ognia. Temat nadaje się równierz do Sieć internet Sieć LAN WLAN. A i mój się pisze prze ó. A i tak jak kolega napisał odinstaluj programy. Może zainstalowałeś jakiś program P2P i on Ci blokuje porty.
  • REKLAMA
  • #5 1560434
    isk_m
    Poziom 13  
    hmm. nic raczej nie instalowałem :( a może jest jakiś program lub inny sposób aby sprawdzić jakie programy wykorzystuję które porty ? wtedy pozostawało by tylko sprawdzic jakie porty wykorzystuje NFS:U a może ktoś wie ? prosze o p o m o c
  • REKLAMA
  • #7 1561617
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    isk_m napisał:
    wświetla mi się komunikat o firewallu

Ale brzmienia komunikatu to pan hrabia podać już nie raczy?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy blokady połączenia online w grze Need for Speed przez firewall, który uniemożliwia komunikację sieciową gry. Firewall to oprogramowanie lub sprzęt zabezpieczający sieć, blokujący nieautoryzowany ruch, w tym porty wykorzystywane przez gry online. Możliwe przyczyny to zainstalowanie programowego firewalla, np. Kerio Firewall, lub programów P2P, które mogą blokować porty. Użytkownik nie podał szczegółów komunikatu ani systemu operacyjnego, co utrudnia diagnozę. Zalecane jest sprawdzenie, które programy korzystają z portów sieciowych oraz identyfikacja portów używanych przez Need for Speed: Underground. Do monitorowania portów można użyć specjalistycznych narzędzi dostępnych online. Warto również zweryfikować ostatnie instalacje oprogramowania lub aktualizacje systemu, które mogły wpłynąć na konfigurację firewalla.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA