logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Technika 22C-244D - Jaki pilot zastępczy

BielskoPrice 23 Paź 2015 12:33 4539 6
REKLAMA
  • #1 15090038
    BielskoPrice
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam,
    Proszę o nazwę pilota zamiennika, który będzie współpracował z moim telewizorem Technika 22C-244D, zakupiłem jeden do Technik ale tv w ogóle nie reaguje.

Dziękuję z góry za zainteresowanie tematem, Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 15090133
    flinc
    Poziom 30  
    Ocena: 152
    Kup pilot Uniwersalny Emmerson RU 40 lub inny Uniwersalny 4/1 Piloty uni.. mają opcje automatyczne szukanie kodu . lub szukaj wpisując w przeglądarce inter...TV Technika 22C-244D Lub Pilot TV crt Technika 22DC-244D
  • REKLAMA
  • #3 15090155
    BielskoPrice
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Znalazłem na portalu aukcyjnym pilot zamiennik jednak wychodzi 50zł z wysyłką, pod ten TV a do innych można kupić nawet po 20, także mam nadzieję, że nie będę musiał aż tyle płacić.
  • REKLAMA
  • #4 15090454
    flinc
    Poziom 30  
    Sprawdz ten pilot ktory masz za pomocą radia na fali Średniej 520KHz,przyłuż pilot blisko radia i naciskaj przycisk/przyciski na pilocie Powinno słychać buczenie w głośniku
  • #5 15827196
    mirek301
    Poziom 20  
    Ocena: 52
    flinc napisał:
    Sprawdz ten pilot ktory masz za pomocą radia na fali Średniej 520KHz,przyłuż pilot blisko radia i naciskaj przycisk/przyciski na pilocie Powinno słychać buczenie w głośniku

W ten sposób z resztą bardzo prymitywny możesz najwyżej sprawdzić czy działa kwarc. Co nie jest gwarancją ze dział dioda IR a zdarza się ze padają.

PO co utrudniać sobie życie każdy cyfrowy aparat widzi promienie IR jak pilot działa będzie na ekranie biała plamka się wyświetlać
    A nie łatwiej w telefonie włączyć aparat foto skierować pilot w stronę obiektywu a będziesz widział czy działa dioda IR czyli czy wogóle działa ten pilot.

A jak już to nie musi być pilot od techniki może być od JVC sam do Techniki wgrywałem soft do MB z JVC bo to software JVC z podmienionym opisem urządzenia w pliku TXT

Na 100% pasuje pilot uniwersalny Logitech Harmony 555 tyle ze pilot programowany jest z kompa ale ma wiele opcji tj. zależności urzadzeń.
  • REKLAMA
  • #6 15848864
    flinc
    Poziom 30  
    Dziekuję za edukację cyfrowy aparat widzi promienie IR
  • #7 15848892
    mojepetro
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    flinc napisał:
    cyfrowy aparat widzi promienie IR

To może uszkodzony jest nie pilot, a odbiornik w telewizorze.
    Tym bardziej, że TV nie reaguje na pilota którego kupiłeś (jak rozumiem dedykowanego jako zastępczy do tego modelu TV).
    flinc napisał:
    zakupiłem jeden do Technik ale tv w ogóle nie reaguje.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zamiennika pilota do telewizora Technika 22C-244D, ponieważ zakupiony pilot nie działa. W odpowiedziach sugerowane są różne opcje, w tym uniwersalne piloty, takie jak Emmerson RU 40 oraz Logitech Harmony 555, które wymagają programowania. Użytkownicy podpowiadają również, jak sprawdzić działanie pilota za pomocą radia lub aparatu cyfrowego. Istnieje także możliwość, że problem leży w uszkodzonym odbiorniku telewizora, a nie w pilocie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA