logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer AVIC-F9310bt - nie działa bluetooth

maciek_rog 31 Paź 2015 19:03 9852 11
REKLAMA
  • #1 15111436
    maciek_rog
    Poziom 2  
    Ocena: 8
    Witam.
    Niedawno zakupiłem auto z tym systemem multimedialnym, ale nie mogę włączyć na nim bluetooth by korzystać z telefonu podczas jazdy. Gdy wchodzę do menu radia ustawienia bluetooth jest opcja włącz/wyłącz, jednak po włączeniu radio mieli przez dłuższy czas i wyrzuca komunikat "Nie nawiązano połączenia". Załączam zdjęcia poglądowe.
    Pioneer AVIC-F9310bt - nie działa bluetooth Pioneer AVIC-F9310bt - nie działa bluetooth Pioneer AVIC-F9310bt - nie działa bluetooth Pioneer AVIC-F9310bt - nie działa bluetooth
    Mam jeszcze pytanie - czy istnieje możliwość wgrania automapy do tego radia?? Jeżeli tak, to proszę o pomoc jak to zrobić chyba, że zajmuje się ktoś obsługą tego typu urządzeń w okolicach Gniezna lub Żnina.
  • REKLAMA
  • #2 15135703
    kolibercio
    Poziom 18  
    Ocena: 78
    Najprawdopodobniej uszkodziła się antena od BT.
    Warto sprawdzić też wtyczkę od mikrofonu. Mi kiedyś wypięła się wtyczka w radiu alpine i zasięg BT ginął :D
  • #3 15316688
    dziku82
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Ja mam ten sam problem ze swoim radiem, były dokładnie te same objawy co u Ciebie, a od kilku dni to nawet już funkcja włącz/wyłącz jest nie aktywna co robić a gdzie znajdę antenę BT ?
  • #4 15321308
    kolibercio
    Poziom 18  
    Antena Bt jest bezpośrednio w środku radia.
  • REKLAMA
  • #6 15340067
    kolibercio
    Poziom 18  
    Antena jest w samym środku radia i nie da się jej wymienić bez utraty gwarancji oraz ingerencji w radio. Wymienić raczej jako tako się nie da gdyż najczęściej cała obudowa radia jest anteną BT. Jednakże da się wymienić sam układ anteny bt. To już jest dość ciężka robota gdyż najczęściej taki układ jest mały oraz wlutowany na płytce SMD.
    Jeśli nie masz zbyt dobrych umiejętności to lepiej się za to nie zabieraj.
  • #7 15346322
    ozner
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Miałem taki sam problem w avic 900bt.
    Posypaly sie sterowniki od bluetooth , wystarczyło zaktualizowac i dziala
  • REKLAMA
  • #9 17494708
    RafRoo
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    odgrzeje kotleta! Czy jak udało się coś z tym bluetooth podziałać? to była usterka tylko software-owa czy raczej hardware??
  • REKLAMA
  • #10 17499052
    RafRoo
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Trzeba uruchomić sprzęt w Test Mode i zrobić testy Bluetooth....
  • #11 19804540
    d7_pablo
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam. Da się to zrobić - kwestia jest 100 software-owa.
  • #12 19808915
    d7_pablo
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    maciek_rog odezwij się do mnie pomogę z tym radiem jeżeli jeszcze aktualne.

Moderowany przez damiancz:

3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji. Wprowadzają w błąd, są niebezpieczne czy nie rozwiązują problemu użytkownika.

3.1.10. Nie reklamuj stron internetowych lub usług w jakiejkolwiek formie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z systemem multimedialnym Pioneer AVIC-F9310BT, polegający na braku możliwości włączenia funkcji Bluetooth. Po próbie aktywacji Bluetooth radio wyświetla komunikat "Nie nawiązano połączenia". W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak uszkodzenie anteny Bluetooth lub problemy ze sterownikami. Użytkownicy wskazują, że antena Bluetooth znajduje się wewnątrz radia i jej wymiana może wiązać się z utratą gwarancji. Wspomniano również o możliwości aktualizacji oprogramowania jako potencjalnym rozwiązaniu problemu. Dodatkowo, użytkownik pyta o możliwość wgrania automapy do radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA