>>1735303Wiem że już kilka latek przeleciało od czasu założenia tego postu, jak jest możliwość to ja też poproszę o schemat i instrukcję programowania do tego alarmu.
Dziękuję bardzo CameR za schemat i załącznik. W między czasie trochę postów przeczytałem o tym alarmie i wynika z tego że bez pilota serwisowego nic nie jestem w stanie zrobić. Mój problem polega na tym że pilot rezerwowy przeleżał kilka lat w szafce i teraz okazało się że nie działa, wymiana baterii i przycisków nie pomogła dioda mruga jak w działającym pilocie lecz alarm nie reaguje na pilota. Wobec tego pytanie czy ponowne programowanie tego pilota rozwiąże problem.
Poszukiwano schematu instalacji oraz instrukcji programowania autoalarmu XENON 100, błędnie przypisywanego firmie Keratronik. W rzeczywistości Xenon nie jest produktem Keratronika, który produkuje modele Predator. Schemat i opis programowania zostały udostępnione prywatnie zainteresowanym użytkownikom. W dyskusji pojawiły się linki do zasobów na forum Elektroda.pl zawierające schematy i informacje techniczne dotyczące alarmu Xenon 100. Użytkownicy zwrócili uwagę na problem z pilotem serwisowym – po długim czasie nieużywania pilot rezerwowy przestał działać mimo wymiany baterii i przycisków, co sugeruje konieczność ponownego programowania pilota, aby przywrócić pełną funkcjonalność systemu alarmowego. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.