Witam, postaram się krótko i treściwie opisać swój problem. Zakupiłem jakiś czas temu Lenovo G50-30. Komputer miał Windows 8.1. Zrobiłem aktualizację do Win10. Od tego momentu zaczęły się problemy z działaniem takich programów jak Inventor, Autodesk, Patran, MEB, Solid Edge.. Utworzyłem bootable usb z Win7. Wydzieliłem partycję na drugi system. Wchodzę w BIOSa, żeby zmienić kolejność bootowania, by móc uruchomić z USB. Natomiast w moim BIOSie nie ma niczego poza HDD. Nie widzę nawet napędu DVD. W załączniku dorzucam zdjęcie z zakładki BOOT. Na Youtube BIOSy wyglądają trochę inaczej niż u mnie. Nie wiem z czego to wynika. Prosiłbym o jakąkolwiek pomoc.
Aktualizacja:
Wybrnąłem z problemu na czuja zmieniając w pierwszej linijce Boot Mode na Legacy Support, następnie ponownie uruchomiłem BIOSa i możliwość wyboru była (może przyda się komuś kiedyś ta informacja).
Pojawił się nowy problem - uruchamiam USB, ładują się pliki. Na 2 sekundy wyświetla się ekran startowy z Win7, po czym wyskakuje BlueScreen.
Aktualizacja:
Wybrnąłem z problemu na czuja zmieniając w pierwszej linijce Boot Mode na Legacy Support, następnie ponownie uruchomiłem BIOSa i możliwość wyboru była (może przyda się komuś kiedyś ta informacja).
Pojawił się nowy problem - uruchamiam USB, ładują się pliki. Na 2 sekundy wyświetla się ekran startowy z Win7, po czym wyskakuje BlueScreen.