Potrzebuje rady, jaki TV wybrać. Cena - 2000-3000 zl, ew. więcej, jeśli istnieją ku temu sensowne powody. Raczej Full HD niż 4K, choć mogę dać się przekonać.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Największy (i jedyny) pokój w kawalerce - ma tak 4,5 na 6,5 metra
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Półtora - trzy metry. Nie więcej. Nie mam stanowiska do siedzenia
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? Na ogół jedna, czasem dwie
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost lub pod lekkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okna są z boku, są też żaluzje
7. Jaki masz obecnie telewizor? Ostatnio 21 cali "grubas"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wejście komponentowe by się przydało, ew. EURO/SCART, o ile to możliwe
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka UPC
10 .Jakie urządzenia? Na pewno konsola, może też DVD/blu. Przydalaby sie mozliwosc przerzucenia obrazu z komputera na TV i obejrzenia np. filmu na wielkim ekranie
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? średnio 3h, ale czasem 8h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? pilka nozna, filmy, ew. kanaly informacyjne
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? z poziomu TV raczej nie, od tego mam komputer
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, dużo
16. Preferencje co do marki? Nie
17. Preferencje co do wielkości? 43-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Skakanie, zwiechy, smużenie itd
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Raczej wieczorem
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Do 3000 zl
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie musi, ale może[/b]
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Największy (i jedyny) pokój w kawalerce - ma tak 4,5 na 6,5 metra
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Półtora - trzy metry. Nie więcej. Nie mam stanowiska do siedzenia
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? Na ogół jedna, czasem dwie
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Raczej na wprost lub pod lekkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okna są z boku, są też żaluzje
7. Jaki masz obecnie telewizor? Ostatnio 21 cali "grubas"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wejście komponentowe by się przydało, ew. EURO/SCART, o ile to możliwe
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka UPC
10 .Jakie urządzenia? Na pewno konsola, może też DVD/blu. Przydalaby sie mozliwosc przerzucenia obrazu z komputera na TV i obejrzenia np. filmu na wielkim ekranie
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? średnio 3h, ale czasem 8h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? pilka nozna, filmy, ew. kanaly informacyjne
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? z poziomu TV raczej nie, od tego mam komputer
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, dużo
16. Preferencje co do marki? Nie
17. Preferencje co do wielkości? 43-50 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Skakanie, zwiechy, smużenie itd
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Raczej wieczorem
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Do 3000 zl
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Nie musi, ale może[/b]