logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LAMPA NAŚWIETLACZ LED 20W z czujnikiem ruchu - lampa miga, świecą małe pixele, co robić?

blazej2 01 Gru 2015 11:23 5679 3
REKLAMA
  • #1 15200797
    blazej2
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Zakupiłem sobie lampę LED. Chciałem ominąć czujnik ruchu. Podłączyłem "na krótko" pod zasilacz, który jest przy halogenie. Lampa nie chce się uruchomić. Na początku migała, a teraz świecą się małe pixele na naświetlaczu. W załączniku przesyłam zdjęcia układu, nie czuć spalenizny. Co to może być?
    LAMPA NAŚWIETLACZ LED 20W z czujnikiem ruchu - lampa miga, świecą małe pixele, co robić? LAMPA NAŚWIETLACZ LED 20W z czujnikiem ruchu - lampa miga, świecą małe pixele, co robić? LAMPA NAŚWIETLACZ LED 20W z czujnikiem ruchu - lampa miga, świecą małe pixele, co robić? LAMPA NAŚWIETLACZ LED 20W z czujnikiem ruchu - lampa miga, świecą małe pixele, co robić?
  • REKLAMA
  • #2 15200875
    anders11
    Poziom 30  
    Ocena: 204
    Prawdopodobnie oprócz czujki ruchu pominąłeś również układ stabilizacji prądu i LEDy
    poszły do krainy wiecznych łowów
  • REKLAMA
  • #3 15200925
    sq9fmc
    Poziom 29  
    Ocena: 406
    Jeśli podłączasz tylko brązowe przewody do sieci a na czerwonym i czarnym jest obecne napięcie to matryca LED jest uszkodzona.
    Offtop; Swoją drogą ten zasilacz o zgrozo nie posiada żadnego filtra sieciowego więc zakłóca odbiór radiowy wielu sąsiadom
  • #4 15202459
    blazej2
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Napięcie jest. Skacze w przedziale 48 - 42 V. Jaki polecacie halogen?
REKLAMA