logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

sony xperia z - Nie działa sygnał powiadomień po podłączeniu ładowania

gutek242 02 Gru 2015 06:23 1527 4
REKLAMA
  • #1 15203373
    gutek242
    Poziom 9  
    Witam.Około pół roku temu kupiłem od kolegi sony xperia z c6603 black . Miał problem typu nie było słychać nic przez słuchawkę podczas rozmowy. Dałem telefon do zrobienia i ok ale przy okazji poprosiłem o wymianę buzera. Telefon otrzymałem po 2 dniach do rąk i było ok. Niestety po nie długim czasie okazało sie że gdy telefon jest włączony do ładowania nie dzwonią żadne dzwieki tylko telefon wibruje mimo że dzwięk jest włączony. Oddałem telefon do innego specjalisty on powiedział że ktoś kto to robił wcześniej nie dał nowej uszczelki tylko zakleił tylną obudowę klejem ( telefon nie był narażony na wilgoć ) trochę pokręcił nosem bo nie chciał się brać do pracy po kimś ale zmienił mi znów buzer na nowy bo sądziłem że tutaj jest wina. Niestety dobrze było tylko 3 dni i znów po drugim lub trzecim ładowaniu telefonu nic nie dzwoni podczas ładowania i po odłączeniu od ładowarki również przez około pół godziny do godziny po czym dzwięki wracają ale jest jakby rzężenie w buzerze. Jaka może być przyczyna? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15203397
    karmel48
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Próbowałeś wgrać soft na nowo albo chociaż zrobić hard reset? Może to w tym tkwi problem.
  • REKLAMA
  • #3 15203446
    gutek242
    Poziom 9  
    Nie próbowałem. Jak zrobić mu hard reset?
  • REKLAMA
  • #4 15203773
    karmel48
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Wyłącz telefon, wyjmij kartę sim i sd. Wciśnij i przytrzymaj jednocześnie volume + i power przez dobrych kilka sekund. Jeśli po włączeniu pojawi się komunikat konfiguracji, wyborze języka to znak że się udało. Ale i tak lepszym rozwiązaniem byłoby wgranie czystego softa.
  • #5 15204121
    gutek242
    Poziom 9  
    No niestety nie pomogło i będę wgrywał nowego softa.
REKLAMA