logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić błąd "unhandled win32 exception"?

tomek_24 06 Gru 2015 00:23 972 0
REKLAMA
  • #1 15214560
    tomek_24
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Przy uruchamianiu aplikacji wywala mi "unhandled 32 exception occured in... [numer]". Za każdym razem numer jest inny. Potem odpowiadam na pytanie "Do You want to debugging selected debugger" i w Visualu Studio jest komunikat taki znany z programowania w C++ że "access violation 0x00" - zwykle podczas programowania takie coś jest jak wskaźnik jest ustawiony na NULL a się do niego odwołujemy.
    Jak się dowiedzieć co jest rootcausem tutaj, powodem problemu? Próbowałem w ciemno strzelać i instalowałem Net Framework najnowszy, javę ale to nie to. Czy jest jakiś sposób abym dowiedział się o co chodzi poza tym że gdzieśtam program próbuje odwołać się do wskaźnika który jest NULLem? Czy to po prostu błąd tych słabych programistów którzy nie przewidzieli w kodzie czegoś i nic tutaj więcej się nie dowiem, po prostu nie używac aplikacji i odpowiedni komentarz dodać w internecie aby ludzie na to dziadostwo czasu nie tracili.
  • REKLAMA
REKLAMA