Witam. Chciałem kupić dziś telewizor Samsunga 48 lub 50H6400, lecz trafiłem na bardzo kompetentnego doradcę, który owszem zachwalał ten model, ale powiedział że jest na flashu i za 2 lata pewnie przestanie działać w nim SMART TV i proponował wziąć coś nowszego.
Chciałbym TV 48-50 cali. Sprzedawca strasznie zachwalał PANASONIC TX-50CS630E, ale cena trochę przekracza mój budżet chciałbym się zmieścić w max 2700zł ponieważ 300zł chcę jeszcze przeznaczyć na przedłużoną gwarancję. Co do tego modelu owszem obraz brzytwa, mega widoczne detale natomiast kolorystyka taka naturalna nawet w trybie dynamicznym ja ogólnie wolę barwy w LG czy Samsunga, więc średnio podszedł mi ten panasonic do tego brak w zestawie okularów i pilota magic.
To czego oczekuje to min. 3xHDMI to jest konieczne:) Fajnie jakby miał 3D, ale jak nie będzie to trudno. Chciałbym wyświetlać zdjęcia, filmy z telefonu na TV.
Jakie firmy brać w ogóle pod uwagę? Sprzedawca zdecydowanie odradzał LG, Philips, Sony, Thomson, Toshiba ponieważ większość ma fizyczne odświeżanie 50Hz.
Czym wyróżnia się TV z androidem? Nie jestem na bieżąco w temacie telewizorów, więc nie mam pojęcia. Jedynie w sklepie mi powiedziano, że mogę grać na smartfonie i obraz będzie na TV, w sumie fajna opcja.
Więc podsumowując zależy mi na tym, aby SMART TV mi działał jak najdłużej:)
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? głównie 2, ale czasami mogą być 4 lub 6
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? obojętnie
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku na telewizor, okna na północ
7. Jaki masz obecnie telewizor? 10 letni LCD LG 32"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 3HDMI, Smart tv,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy Polsat
10 .Jakie urządzenia? konsola, z5500, cyfrowy polsat, laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 7h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? raczej błyszcząca
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? zamierzam, ale rzadko
16. Preferencje co do marki? Samsung, LG lub coś co jest dobre
17. Preferencje co do wielkości? 48-50
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie wiadomo który wybrać
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie, ale częściej wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2700zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - może mieć, obojętnie jakie
Chciałbym TV 48-50 cali. Sprzedawca strasznie zachwalał PANASONIC TX-50CS630E, ale cena trochę przekracza mój budżet chciałbym się zmieścić w max 2700zł ponieważ 300zł chcę jeszcze przeznaczyć na przedłużoną gwarancję. Co do tego modelu owszem obraz brzytwa, mega widoczne detale natomiast kolorystyka taka naturalna nawet w trybie dynamicznym ja ogólnie wolę barwy w LG czy Samsunga, więc średnio podszedł mi ten panasonic do tego brak w zestawie okularów i pilota magic.
To czego oczekuje to min. 3xHDMI to jest konieczne:) Fajnie jakby miał 3D, ale jak nie będzie to trudno. Chciałbym wyświetlać zdjęcia, filmy z telefonu na TV.
Jakie firmy brać w ogóle pod uwagę? Sprzedawca zdecydowanie odradzał LG, Philips, Sony, Thomson, Toshiba ponieważ większość ma fizyczne odświeżanie 50Hz.
Czym wyróżnia się TV z androidem? Nie jestem na bieżąco w temacie telewizorów, więc nie mam pojęcia. Jedynie w sklepie mi powiedziano, że mogę grać na smartfonie i obraz będzie na TV, w sumie fajna opcja.
Więc podsumowując zależy mi na tym, aby SMART TV mi działał jak najdłużej:)
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? głównie 2, ale czasami mogą być 4 lub 6
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? obojętnie
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku na telewizor, okna na północ
7. Jaki masz obecnie telewizor? 10 letni LCD LG 32"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 3HDMI, Smart tv,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Cyfrowy Polsat
10 .Jakie urządzenia? konsola, z5500, cyfrowy polsat, laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 7h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? raczej błyszcząca
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? zamierzam, ale rzadko
16. Preferencje co do marki? Samsung, LG lub coś co jest dobre
17. Preferencje co do wielkości? 48-50
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie wiadomo który wybrać
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie, ale częściej wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2700zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - może mieć, obojętnie jakie