Dziękuję Panowie: jannaszek, betonn

Jeśli chodzi o kodeka, Pinnacle ma swoje, wbudowane, więc trudno nazwac mi go "po imieniu". Konwertowałem w opcji MPEG-4 dla PAL i NTSC. Zajęło to około 2 GB miejsca, ale poszło. Miła odmiana w staosunku do tego, co działo się do chwili obecnej. Spróbowałem później skompresować ten sam projekt w opcji "Zgodne z DVD". Skompresowany materiał był w formacie mpeg-2, ale zajmuje już blisko 5 GB. Faktem jest, że program potrzebował niecałej godziny, aby sfinalizować sprawę. Oczywiście nie wyrzucałem wersji w mpeg-4 i spróbuję na pewno odpalić ją programami sugerowanymi przez jannaszka (dzięki wielkie

). To jednak dopiero w przyszłym tygodniu. Obowiązki oderwały mnie od "zabawy". Dam znać jak poszło. A na koniec jeszcze jedno pytanie.... z góry przepraszam, dopiero kupiłem i zupełnie nie wiem o co chodzi...: jak to nagrać na płytę??? Najlepiej na DVD (bo więcej wejdzie; próbowałem dzielić materiał, te 5 GB, Virtual Dub'em, ale w Video Direct Stream Mode, wyskakuje błąd, nie da się, a przy Full Proces Mode, V-D potrzebuje 187 GB miejsca na dysku. Mam dużo, ale nie tyle

). Jak przeskoczyć ten problem? Pozdrawiam i dzięki