logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

New Holland TS110 2002r - Hydraulika zewnętrzna nie działa, pompa rzęzi

manieek85 14 Gru 2015 17:11 5238 9
REKLAMA
  • #1 15249737
    manieek85
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam, mam problem z TS 110 2002r skrzynia 16x16. Po przesterowaniu którejkolwiek dźwigni hydrauliki zewnętrznej pompa zaczyna rzęzić jakby była zatarta lub zaciągała powietrze. Układ kierowniczy działa bez zarzutu.
    pompę zdemontowałem i żadnych śladów uszkodzenia w ani zębatej pompie zasilającej, ani tłoczkowej nie stwierdziłem... Smok też jest cały. Ma ktoś może pomysł jaka może być przyczyna? Potrzebuję schemat hydrauliki - może przyczyną być jakiś zawór w bloku na pompie? Poratujcie schematem... hulan(_at_)o2.pl
  • REKLAMA
  • #2 15257289
    inginio
    Poziom 15  
    Ocena: 103
    Wpisz sobie w google agrobuch gość ma schematy. 100-200zł. Biegi i cała reszta działa czy tylko wyjścia hydrauliczne?
  • REKLAMA
  • #3 15259442
    manieek85
    Poziom 9  
    układ kierowniczy działa bez zarzutu, reszta kuleje - traktor jeździ bez poślizgów na sprzęgłach ale podczas zmiany biegów mruga kontrolka niskiego ciśnienia na skrzyni. Po przesterowaniu jakiejkolwiek hydrauliki (złącza tylne, TUR, podnośnik) pompa zaczyna głośno rzęzić i nie ma ciśnienia.
  • #4 15260136
    inginio
    Poziom 15  
    Ocena: 103
    Pompa zmienno wydatkowa? 3 pompy w jednej obudowie?
  • REKLAMA
  • #5 15262294
    manieek85
    Poziom 9  
    dokładnie - pompa główna o zmiennym wydatku, 3 pompy w jednej obudowie. Nie wiem tylko jaka może być przyczyna (poza samym uszkodzeniem pompy) takiego rzężenia. Po rozebraniu pomp widać ślady użytkowania ale żadnych głębokich wżerów czy rys nie widać a pompa tłoczkowa wygląda zupełnie jak nowa. w bloku nad pompami musi być jakiś zawór obejściowy filtra i kilka innych - czy one mogą powodować takie zachowanie? żadnych widocznych uszkodzeń uszczelnień czy sprężyn na nich niewidać...
  • #6 15301929
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 17137012
    Simex410
    Poziom 2  
    Ocena: 13
    Witam udało się znaleźć problem?
  • REKLAMA
  • #8 18437621
    piooli
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    witam mam ten sam problem gdzie mam szukać przyczyny z góry dziekuje
  • #9 18505651
    piooli
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    piooli napisał:
    witam mam ten sam problem gdzie mam szukać przyczyny z góry dziekuje
  • #10 18901954
    brxiii
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam czy rozwiązaliście problem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z hydrauliką zewnętrzną w ciągniku New Holland TS110 z 2002 roku, gdzie po przesterowaniu dźwigni hydrauliki pompa zaczyna rzęzić, co sugeruje, że może nie dostawać oleju pod ciśnieniem. Użytkownik zdemontował pompę, nie znajdując widocznych uszkodzeń, ale podejrzewa, że przyczyną może być zawór w bloku pompy. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że hałas pompy może wynikać z podsysania oleju, a także wskazują na możliwość uszkodzenia pompy zmienno-wydatkowej. Pojawiają się pytania o schemat hydrauliki oraz o rozwiązania problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA