logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S35i - Zablokowane klawisze po naprawie dźwięku, jak podgrzać procek?

lotnik7 13 Cze 2005 18:37 822 3
REKLAMA
  • #1 1574770
    lotnik7
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Problem jest taki,ze klawisze w S35i blokują się zaraz po włączeniu telefonu. Czasami przez chwile chodzą i potem się zawiesza na dobre. W tel.był naprawiany brak głosu,poprzez obejście kabelkiem. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek,ale kilka dni po naprawie przestały właśnie działać klawisze. Z tego co się zorientowałem na forum,to pomocnym bywa podgrzewanie procka,niestety nie posiadam lutownicy na gorące powietrze. Czy istnieje jakaś inna metoda w miarę bezpiecznego podgrzania procka?
  • REKLAMA
  • #2 1575536
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    innego sposobu na ponowne przylutowanie procka nie - jak podgrzanie go.
    Wyczyść jeszcze dokładnie styki klawiszy.

Andrzej.
  • REKLAMA
  • #3 1575944
    lotnik7
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Klawisze są czyste, na wszelki wypadek przeczyściłem je, jednak rezultat jest żaden:/ Jeszcze jeden szczegół...a mianowicie zawsze jak chwilke pozostanie wyłączony tel.przez chwilę po włączeniu działają klawisze, po czym po kilku-kilkunastu sekundach (mam wrażenie,że w zależnosci od tego długości przerwy pomiędzy ponowym włączeniem telefonu)tel.się blokuje:/Zupełnie tak jakby jakiś element przegrzewał się. Czy tak też zachowują się te siemensy, gdy problem tkwi w procku?

Dodano po 1 [godziny] 7 [minuty]:

Juz sobie poradziłem z phonem. Okazało się, że zwierały styki od bocznego przycisku. Narazie śmiga:)
  • #4 1578250
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    najlepiej to kąpać fon cały , ale nie zawsz się chce.
    cieszę sie że rozwiązałes problem.

Andrzej.
REKLAMA