logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór SSD 250GB lub 500GB do Asus K52jr i przyszłego laptopa z i7

Kenema 16 Gru 2015 09:31 1185 4
REKLAMA
  • #1 15245044
    Kenema
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    witam,
    posiadam stary już laptop Asus K52jr z i5 ale działa jak na razie dobrze a przed wprowadzeniem usb c nie będę kupował nowego laptopa bo nie ma sensu. Ale żeby go przyśpieszyć chciałbym kupić ssd 250gb lub 500gb. Tylko czytałem że trzeba się umieć obchodzić z takim dyskiem. Więc jaki dysk najlepiej kupić żeby później użyć go z nowym laptopem z i7?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15245274
    Kenema
    Poziom 14  
    Ocena: 16
    a dlaczego akurat ten?
    Czy trzeba jakoś uważać na te dyski? Chodzi o używnaie go jako standardowy hdd?

Co do ceny to jestem zwolennikiem kupowania cena/jakość ale też bez przesady z cena:) Po za tym 0% raty hehe

A może lepij kupić hybryde sshd?
  • REKLAMA
  • #4 15245365
    K_o_s

Poziom 26  
    Ocena: 116
    Plextor to dobra firma, a ten dysk ma dobre rekomendacje. Sam mam kilka dysków SSD, preferuję Intele, ale mam Plextora, jak i Kingstony. Dyski SSD składają się z modułów pamięci flash. To od ich typu i jakości, oraz zastosowanego kontrolera zależy prędkość i jakość dysku. Ja wystrzegam się wynalazków i marek czy serii dysków, które zaliczyły wpadkę, jak Kingston czy niestety nasz rodzimy Goodram.

Pozdr.
    Konto firmowe:
    IT SERVICES
    5 Military Road, Colchester, CO1 2AA | Strona WWW: https://www.komputerowiec.net
REKLAMA