logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Resetowanie ustawień komputera do stanu początkowego dla Windows 10

Matrix1029 17 Gru 2015 23:15 4473 6
REKLAMA
  • #1 15249992
    Matrix1029
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Jak wiadomo formatowanie windowsa 10 nie jest ciężką sprawa, jednak ja napotkałem problem. Od formatowania tego windowsa jest opcja w ustawieniach. Podczas próby wyskakuje mi błąd który jest w załączniku.
    Załączniki:
    • Resetowanie ustawień komputera do stanu początkowego dla Windows 10 ss.png (249.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15250169
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    To nie jest format, tylko resetowanie Windowsa. Ta opcja powoduje tylko skasowanie danych użytkownika, nie całego systemu. Jeżeli chcesz wywalić cały system, musisz pożyczyć/pobrać instalkę Windowsa 10, zabootowac z pena/DVD i wtedy z poziomu instalatora zrobić format i wgrać Windowsa na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 15250323
    Matrix1029
    Poziom 8  
    Microsoft oferuje bootowanie pendrive czy plyty w tym samym programie ktory instaluje windowsa z 7 na 10. Tak wiec zbootowanego pendrive juz mam. Wszedlem juz do biosu i ustawilem priorytet na wyjście usb (bo nie moge ustawic samego pendrive jako priorytet)
  • #4 15250338
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2490
    Matrix1029 napisał:
    Microsoft oferuje bootowanie pendrive czy plyty w tym samym programie ktory instaluje windowsa z 7 na 10. Tak wiec zbootowanego pendrive juz mam. Wszedlem juz do biosu i ustawilem priorytet na wyjście usb (bo nie moge ustawic samego pendrive jako priorytet)

No i w czym problem?
  • REKLAMA
  • #5 15250893
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Matrix1029 napisał:

No, teraz trzeba instalatorowi pozwolić załadować się z Pena i spod niego zrobić format i wgrać na czysto. Instalacja jest bardzo prosta - wystarczy tylko umieć czytać ze zrozumieniem i nie ma żadnego problemu.
  • REKLAMA
  • #6 15281620
    Matrix1029
    Poziom 8  
    Ale ja mam taki problem ze po tak owych ustawieniach nic mi nie wyskakuje. System otwiera sie jak gdyby nigdy nic.
  • #7 15282151
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Niestety, ciudów nie ma. Coś źle zrobiłeś i albo sam dojdziesz, albo serwis, bo wróżek tutaj nie ma.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem podczas próby resetowania systemu Windows 10 do stanu początkowego. Zamiast pełnego formatowania, resetowanie usuwa jedynie dane użytkownika. Aby przeprowadzić pełne formatowanie, należy użyć bootowalnego pendrive'a lub płyty z instalatorem Windows 10. Użytkownik ustawił priorytet bootowania na USB, jednak system uruchamia się normalnie, co sugeruje, że coś mogło być źle skonfigurowane. Wskazówki dotyczące instalacji podkreślają, że proces jest prosty, ale wymaga poprawnego załadowania instalatora.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA